Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Oferta investiţională a României - promovată în Italia

M.I.
Miscellanea /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Oferta investiţională a României a fost promovată în Italia, la târgul multisectorial "Fiera del Levante", ţara noastră fiind prezentă la eveniment cu un stand naţional în perioada 19-20 septembrie 2019, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, informează Agerpres.

Conform documentului, companii italiene din sectoarele utilaje pentru construcţii, infrastructură şi turism, agricultură, producţie de vinuri biologice şi sectorul alimentar şi-au manifestat interesul de a explora posibilităţile investiţionale şi de afaceri prezentate de România în cadrul târgului multisectorial "Fiera del Levante" din Bari.

Reprezentanţii comunităţii italiene de business prezenţi la seminarul "Country Presentation Romania" au avut ocazia de a afla informaţii specifice sau sectoriale de la oficiali ai Consulatului General al României la Bari şi ai Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Aceştia au prezentat participanţilor avantajele competitive ale mediului de afaceri autohton şi oportunităţile comerciale şi de investiţii oferite de România ca destinaţie de business, precum şi stadiul relaţiilor comerciale bilaterale. În secţiunea "Succes story" din cadrul prezentării de ţară, o companie de turism 'incoming' a făcut o scurtă prezentare turistică, punând accentul pe turismul de afaceri şi destinaţiile din România cu zboruri directe de la Bari, Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara.

La evenimentul dedicat României, au fost prezenţi consulul general al României la Bari, Lucreţia Tănase, şi vice-preşedintele Confindustria Bari, Francesco Divella.

Standul României ("Country Desk Romania") a făcut parte din pavilionul dedicat internaţionalizării, organizat la iniţiativa Departamentului de Dezvoltare din cadrul Regiunii Puglia, în care au fost prezenţi consilierii economici ai ambasadelor sau reprezentanţii camerelor de comerţ bilaterale.

Participarea României la târgul multisectorial "Fiera del Levante" din Bari a fost organizată de Biroul de Promovare Comercială şi Economică din cadrul Ambasadei României în Republica Italiană şi Consulatul General al României la Bari.

"Fiera del Levante" din Bari, ajuns anul acesta la cea a 83-a ediţie, este unul dintre principalele târguri multisectoriale din Italia şi din zona Mediterană. Ediţia din acest an s-a desfăşurat în perioada 14-21 septembrie. La târg au participat peste 400 de companii italiene şi străine, cu precădere din domeniile: industrie, construcţii şi amenajări, autovehicule, alimentar, agricol, turism şi telecomunicaţii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS