Oficial al Fed: "Stresul recent din sectorul bancar american apropie economia Statelor Unite de recesiune"

D.T.
Bănci-Asigurări / 27 martie

Oficial al Fed: "Stresul recent din sectorul bancar american apropie economia Statelor Unite de recesiune"

Stresul recent din sectorul bancar şi posibilitatea unei crize ulterioare a creditelor apropie SUA de recesiune, a declarat ieri preşedintele Rezervei Federale (Fed) din Minneapolis, Neel Kashkari, potrivit News.ro.

"Cu siguranţă ne aduce mai aproape. Ceea ce este neclar pentru noi este cât de mult din aceste tensiuni bancare duc la o criză a creditului pe scară largă. Acea criză a creditului ar încetini apoi economia. Acesta este ceva pe care îl monitorizăm foarte, foarte îndeaproape", a spus Kashkari.

Kashkari, care s-a numărat printre cei mai fermi factori de decizie ai Fed în susţinerea unor rate mai mari ale dobânzilor pentru a lupta împotriva inflaţiei, a spus că este prea devreme pentru a evalua dimensiunea "amprentei" pe care o va avea stresul bancar asupra economiei şi, prin urmare, prea devreme pentru a şti cum ar putea influenţa următoarea decizie privind rata dobânzii a Comitetului Federal pentru Piaţa Deschisă, continuă sursa.

Fed a majorat ratele dobânzilor cu un sfert de punct procentual săptămâna trecută, dar a deschis posibiltiatea pentru a întrerupe creşterile ulterioare până când va fi clar cum se pot schimba practicile de creditare bancară după prăbuşirea recentă a Silicon Valley Bankşi a Signature Bank din New York.

"În acest moment, stresul este vechi de doar câteva săptămâni. Există unele semne îngrijorătoare. Pe partea pozitivă este că retragerile de depozite par să fi încetinit. O oarecare încredere este restabilită în rândul băncilor mai mici şi regionale ", a spus Kashkari.

În acelaşi timp, a continuat el, "am văzut că pieţele de capital au fost în mare parte închise în ultimele două săptămâni. Dacă acele pieţe de capital rămân închise pentru că debitorii şi creditorii rămân nervoşi, atunci asta mi-ar spune, bine, asta va avea probabil un impact mai mare asupra economiei. Aşa că este prea devreme pentru a face previziuni despre următoarea reuniune a FOMC."

Fed a lansat un program de creditare de urgenţă, menit să protejeze alţi creditori regionali de probleme, în cazul în care retragerile depozitelor vor creşte. Datele recente au arătat că banii s-au mutat de la bănci mai mici la bănci mai mari în zilele următoare prăbuşirii SVB din 10 martie, deşi preşedintele Fed, Jerome Powell, a declarat săptămâna trecută că crede că situaţia "s-a stabilizat".

Săptămâna aceasta, Congresul organizează primele audieri privind falimentul SVB, care a declanşat solicitări pentru o supraveghere mai strictă a băncilor mijlocii, a determinat Fed să lanseze propria sa evaluare internă a supravegherii bancare şi a condus la solicitări pentru extinderea programului federal de garantare a depozitelor.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. Ce recesiune ??

  pana se cheltuie peste 886 miliarde $/an ptr.bugetul armatei,

  totul este OK 

  bondul 10 minus 3 luni arata de munlt sub apa; clar in fata vant din pupa.

  s c cret 

  Doar in Romania nu sunt probleme.

  Viva pensiile speciale! 

  1. 3,5 miliarde euro donatii militare,

   ptr. Romania este un "mizilic" 

  Va evita recesiunea!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

09 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9560
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6047
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1085
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7745
Gram de aur (XAU)Gram de aur290.6090

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro