Oficialii CAS Prahova reclamă deficitul de medici, atât în medicina primară cât şi în spitale

S.B.
Miscellanea / 28 septembrie

Oficialii CAS Prahova reclamă deficitul de medici, atât în medicina primară cât şi în spitale

Oficialii Casei de Asigurări de Sănătate Prahova afirmă că există un "deficit foarte mare" de medici în judeţul Prahova, atât în specialităţile medicale cât şi în medicina primară, informează news.ro.

Astfel, este nevoie de 40 de medici de familie pentru localităţi ale judeţului, dar în toate specialităţile medicale.

"Medicina de familie este - şi am spus încă din 2017-2018 că vom rămâne fără medici de familie. Să ştiţi că primarii, când le pleacă un medic, mă sună, să întrebe de unde le aduc un medic. Încercăm, am făcut propuneri de modificări a legislaţiei, din păcate nu s-au materializat, dar am găsit variante împreună cu reprezentanţii Colegiului Medicilor şi ai DSP să mai trimitem câte un medic. (...) Din păcate, ce vine de la Colegiu sunt informaţii că încep să iasă la pensie. Deficitul este undeva la vreo 40 de medici. Avem 329 de contracte la 31 mai 2022 şi la 31 decembrie 2019 aveam 347. Un contract nu înseamnă neapărat un medic, pentru că sunt ţi societăţi comerciale unde sunt doi medici", a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate Prahova, Cătălin Măguleanu.

Acesta a arătat că deficit de medici se înregistrează şi în spitale.

"Noi ne bucurăm să vină medici în Prahova, pentru că este un deficit foarte mare. Există i analiză la nivelul judeţului Prahova, care se face în fiecare an, sau doi ani, când are loc contractarea - comisie paritară de numeşte - unde încercăm noi să stabilim numărul de medici specialişti pe toate domeniile. Un deficit important Nu există un domeniu de activitate medicală care să fie la normele pe care le-a stabilit comisia, să fie sută la sută. Peste tot", a afirmat şeful CAS Prahova.

Întrebat dacă există în spitale situaţii în care nu pot fi asigurate gărzile din cauza deficitului de personal, preşedintele CAS Prahova a răspuns: "Eu zic că sunt".

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9211
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6615
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9963
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7073
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.9159

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro