Oficiul Naţional al Viei şi Vinului din Republica Moldova a semnat un Memorandum cu ANPC

G.U.
Miscellanea / 18 august 2021

Oficiul Naţional al Viei şi Vinului din Republica Moldova a semnat un Memorandum cu ANPC

Oficiul Naţional al Viei şi Vinului din Republica Moldova a semnat un Memorandum de colaborare cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor din România, care urmăreşte creşterea nivelului de informare a vinificatorilor moldoveni pentru a asigura livrarea unor produse viticole conform rigorilor europene, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei. Astfel, consumatorii români primesc garanţia respectării standardelor de calitate a vinurilor produse în Republica Moldova. De asemenea, documentul cu o valabilitate de 5 ani, prevede şi organizarea unor activităţi de promovare şi informare a consumatorilor români despre brandul vinicol de ţară "Vinul Moldovei - O legenda Vie".

România reprezintă o piaţă strategică de desfacere a vinurilor moldoveneşti, iar producătorii din Republica Moldova depun eforturi susţinute în creşterea calităţii vinurilor îmbuteliate, susţinuţi fiind de Oficiului Naţional al Viei şi Vinului.

Potrivit sursei citate, acordul de parteneriat semnat între cele doua părţi are ca obiectiv principal informarea producătorilor din Republica Moldova despre legislaţia în vigoare şi standardele de calitate, certificare şi etichetare a produselor pe piaţa din România. Astfel, vinificatorii reuniţi sub brandul vinicol de ţară "Vinul Moldovei - O legendă Vie" vor beneficia de consiliere şi sesiuni de informare tematice şi vor primi suportul necesar pentru a fi prezenţi pe rafturile magazinelor din Romania.

Pe lângă asigurarea consultanţei în ceea ce priveşte cadrul normativ, printre obiectivele specifice ale acordului de parteneriat se regăsesc educarea consumatorilor prin intermediul comunicării corecte şi transparente, organizarea de evenimente şi campanii de informare, a unor sesiuni de instruire comune, precum şi a schimburilor de experienţă şi bune-practici între cele două ţări.

"Oficiul Naţional al Viei şi Vinului are ca misiune şi axă strategică principală promovarea brandului vinicol de ţară "Vinul Moldovei", iar pentru noi, relaţia cu România şi cu consumatorii români reprezintă o prioritate. Colaborarea cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor din România vine ca un pas firesc, pentru că ne dorim să consolidăm colaborarea dintre cele două ţări, să contribuim la reglementarea şi dezvoltarea segmentului vitivinicol şi să valorificăm mai mult autenticitatea vinurilor moldoveneşti. Semnarea acestui memorandum aduce beneficii, în egală măsură producătorilor şi consumatorilor. Vinificatorii moldoveni vor şti că sunt protejaţi, cunoscând care sunt reglementările, iar consumatorii din România vor avea siguranţa că vinurile produse în Republica Moldova sunt de o calitate superioară, lucru confirmat şi prin Acordul semnat cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor din România," a declarat Cristina FROLOV - DIRECTOR al Oficiului Naţional al Viei şi Vinului din Republica Moldova.

"Salutăm semnarea acestui memorandum şi ne dorim să fim un partener solid şi de durată pentru Oficiul Naţional al Viei şi Vinului din Republica Moldova. Prin acest memorandum ne propunem să colaborăm în cadrul domeniilor conexe competenţelor proprii ale fiecărei instituţii, oferind sesiuni de consiliere, prevenţie şi schimb de bune-practici în ceea ce priveşte produsele provenite din Republica Moldova şi să promovăm o imagine pozitivă în rândul producătorilor şi al consumatorilor din ambele ţări, prin organizarea de evenimente şi campanii de informare dedicate." a subliniat Claudiu Dolot, Preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor din România.

Conform comunicatului, la ceremonia de semnare a memorandumului au participat Cristina Frolov - Director al Oficiului Naţional al Viei şi Vinului din Republica Moldova, Claudiu Dolot - Preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor din România şi Ion Victor Tărtăcuţă - Vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor din România. De asemenea, Ambasada Republicii Moldova în România a oferit suport în demersul de semnare al acestui acord de parteneriat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9030
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4936
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8925
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5798
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.6082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro