Olaf Scholz începe o vizită de două zile în India

S.B.
Internaţional / 25 februarie

Olaf Scholz începe o vizită de două zile în India

Cancelarul german Olaf Scholz a sosit sâmbătă în India pentru o vizită de două zile ce are ca scop creşterea schimburilor comerciale şi susţinerea unui acord comercial cu Uniunea Europeană, în pofida divergenţelor cu privire la Ucraina, informează Agerpres.

'Vrem să întărim şi mai mult relaţia bilaterală cu India şi cooperarea în chestiunile mondiale, precum atenuarea schimbărilor climatice şi transformarea economiilor noastre într-un mod just, verde şi durabil', a declarat Scholz într-un interviu pentru cotidianul Times of India.

'Există un enorm potenţial pentru intensificarea cooperării, în sectoare ca energiile regenerabile, hidrogenul, mobilitatea, farmacia, economia digitală şi multe altele', a afirmat cancelarul, care este însoţit de reprezentanţi ai unor mari concerne germane, printre care Siemens.

Scholz se întâlneşte sâmbătă cu premierul indian Narendra Modi la New Delhi, după care se va deplasa la Bangalore (sud) pentru a vizita filialele unor întreprinderi tehnologice germane.

Potrivit unor responsabili germani, Scholz se va face de asemenea avocatul unui acord comercial între Uniunea Europeană şi India, actualmente blocat din cauza unor dezacorduri privind drepturile vamale şi accesul lucrătorilor indieni în Europa.

Un responsabil german a declarat că cele două părţi rămân 'destul de îndepărtate una de cealaltă'.

Ele au poziţii divergente mai ales cu privire la războiul din Ucraina, India refuzând să condamne invazia Rusiei, principalul său furnizor de arme şi de la care şi-a sporit importurile de petrol.

Scholz a fost de părere că G20, sub preşedinţia Indiei, nu trebuie să scadă presiunea asupra Rusiei, ci să contribuie să transmită 'un mesaj puternic'.

Germania, Franţa şi Marea Britanie au pledat vineri pentru ca orice declaraţie finală a reuniunii miniştrilor de finanţe ai G20, care se încheie sâmbătă la Bangalore, să facă referire explicită la 'războiul' din Ucraina.

Opinia Cititorului ( 8 )

 1. Si va negocia pretul petrolului rusesc "putin rafinat'' de India,

  ce ai fost si unde ai ajuns MARELE Germania  

  1. Germania e stat vasal SUA,dar fără dar și poate e peste Romănia,asta e satisfacția lor.Glasul Europei trece prin Washington.UE este subordonată SUA.

  Se va negocia prețul petrolului rusesc la poarta din spate. Asta cam așa vine acum, cand doi se bat, al treilea iese învingător. Și noi suportam factura, că așa este corect politic.

  Ce urecheli o să-și ia de la Zele că a mers în India, țară care nu a întrat în corul de slava.

  Zele trebuie să-I reamintească bietului Olaf că nu este decât un cremwurst opărit:)), așa cum l-a catalogat ambasadorul ucrainean de la Berlin. 

  1. Actorul Zele va fi supărat.Dar actorul beneficiază de un marketing perfect.La final va avea parte și de Oscar,Nobel etc

   Adolf Hitler a fost ales „omul anului” în 1938,

   de către revista americană Time,

   deci nimic nou in occident 

   Si Stalin a fost ales intr'un an.

  Se duce în India, sa nu mai voteze împotriva Occidentului la ONU, slabe șanse ,indieni vor sa ia si au de aparat Kashmirul, iar rusii și indieni se susțin reciproc la ONU de mulți ani!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9578
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6350
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1130
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7669
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.6639

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro