Revista BURSA Construcţiilor

Olimpida de la Tokyo, cea mai scumpă din istorie şi printre cele mai nepopulare

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 10 mai

Olimpida de la Tokyo, cea mai scumpă din istorie şi printre cele mai nepopulare

Banii nu asigură fericirea nici măcar în "cercurile" înalte ale olimpismului. Olimpiada de la Tokyo, cea mai scumpă din istorie, a atind un nivel de antipatie record în rândul japonezilor, dar nu se bucură de prea multă popularitate nici în alte zone ale lumii. Peste 200.000 de oameni au semnat o petiţie lansată de un avocat şi fost candidat pentru postul de guvernator la Tokyo, care cere anularea Jocurilor Olimpice din acest an. Petiţia de pe platforma change.org le este adresată preşedintelui CIO, Thomas Bach, preşedintelui Comitetului Internaţional Paralimpic, Andrew Parsons, premierului japonez Yoshihide Suga, ministrului pentru JO Tamayo Marukawa, guvernatorului din Tokyo Yuriko Koike şi preşedintelui Comitetului local de Organizare a JO, Seiko Hashimoto. Iniţiatorul petiţiei, Kenji Utsunomiya, cere anularea JO în contextul în care există resurse limitate din cauza pandemiei de coronavirus şi acestea ar trebui folosite în lupta cu Covid-19, nu pentru organizarea Jocurilor Olimpice. El a menţionat că este puţin probabil ca în actualele condiţii Jocurile Olimpice să se poată organiza în condiţii de siguranţă.

La finalul anului trecut anunţau că actuala ediţie a JO ar urma să coste 13 miliarde de euro. Acest buget este mult mai mare decât cel iniţial, de 2,3 miliarde de euro. Pentru organizatori, amânarea cu un an a JO de la Tokyo a reprezentat o provocare din punct de vedere financiar şi al logisticii - noi rezervări, renegocieri ale contractelor cu sponsorii, prelungiri de contracte pentru personal. Organizatorii au încercat să mai scape din povara financiară reducând numărul de bilete gratuite şi de invitaţi oficiali sau renunţând la unele ceremonii. Mărirea semnificativă a bugetului ca urmare a pandemiei şi din cauza măsurilor anti-Covid-19 face ca ediţia de la Tokyo a JO să fie cea mai scumpă Olimpiadă de vară din istorie. Bugetul de la Tokyo îl depăşeşte pe cel de la Londra-2012, care a fost de 12,2 miliarde de euro.

Un sondaj de opinie pe scară largă efectuat de Japan News Network (JNN) imediat după amânarea jocurilor a relevat că 77% dintre cei chestionaţi sunt de părere că Jocurile Olimpice de a Tokyo "nu vor putea fi organizate" în 2021. Un alt sondaj arăta că mai mult de jumătate din locuitorii oraşului Tokyo, 51,7%, se opuneau organizării Jocurilor Olimpice în 2021. Conform sondajului realizat agenţia niponă Kyodo şi de canalul Tokyo MX, 51,7% dintre oameni au răspuns că speră ca Jocurile să fie din nou amânate sau anulate, în timp ce 46,3% susţin organizarea lor în 2021. Mai precis, 27,7% îşi doresc anularea evenimentului, 24% ar fi de acord cu o nouă amânare, 31,1% speră că Jocurile vor avea un format redus, în timp ce 15,2% susţin derularea normală şi în întregime a Jocurile Olimpice. Pe de altă parte mai mulţi sportivi se opun vaccinării, aceasta nu reprezintă o condiţie obligatorie pentru participarea la probe, iar alţii sunt foarte nemulţumiţi din cauza faptului că suporterii din alte ţări nu vor avea acces în Japonia în perioada Jocurilor Olimpice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

17 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9242
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1226
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5075
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7620
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.3938

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro