OLT:Două centre DGASPC au intrat în izolare

A.P.
Miscellanea /

Două centre DGASPC au intrat în izolare

Centrele rezidenţiale din Slatina şi Cezieni ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt au intrat în carantină după ce în aceste instituţii au fost confirmate zeci de cazuri de COVID-19 atât în rândul salariaţilor, cât şi al beneficiarilor, potrivit directorului DGASPC, Rădiţa Piroşca, scrie Agerpres.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt a precizat luni, într-o informare remisă AGERPRES, că focarul de la Complexul de Servicii pentru Persoane Adulte Slatina a fost depistat săptămâna trecută, în urma acţiunilor de testare a personalului.

"În perioada 12 - 15.10.2020 s-a derulat acţiunea de recoltare probe pentru determinarea infecţiei COVID-19 de la întreg personalul la nivelul Complexului de Servicii Persoane Adulte Slatina. Rezultatele testării au indicat 27 cazuri pozitive, motiv pentru care s-a constituit focar în data de 15 octombrie 2020. S-a procedat la testarea tuturor beneficiarilor, cu 92 rezultate pozitive primite în perioada 17- 18.10.2020", a informat DSP Olt.

După depistarea focarului de COVID-19 de la centrul rezidenţial din Slatina a urmat recoltarea de probe de la Cezieni, unde rezultatele au fost pozitive pentru zeci de probe de la salariaţi şi beneficiari.

"La Slatina şi Cezieni sunt constituite focare şi a fost instituită carantina timp de 14 zile, la centru. S-au stabilit circuite separate, spaţii pentru cei cu COVID-19 şi pentru cei fără, iar evaluarea medicală este făcută zilnic sau la două zile de către un medic infecţionist", a spus Rădiţa Piroşca.

Potrivit directorului DGASPC Olt, la centrul rezidenţial de la Cezieni au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2 un număr de 44 de beneficiari, din totalul de 56, precum şi 13 dintre cei 68 de salariaţi.

Recoltarea de probe pentru determinarea infecţiei cu SARS-CoV-2 a continuat şi în alte centre rezidenţiale DGASPC Olt şi se aşteaptă rezultatele analizelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie