OMS cere Rusiei să înceteze atacurile asupra instituţiilor de sănătate din Ucraina

S.B.
Internaţional / 24 mai

OMS cere Rusiei să înceteze atacurile asupra instituţiilor de sănătate din Ucraina

Adunarea Mondială a Sănătăţii de la Geneva cere miercuri Rusiei s-şi înceteze "imediat" atacurile "împotriva spitalelor şi instituţiilor de sănătate" din Ucraina - într-o rezoluţie care marchează un nou gest de susţinere a Kievului, informează news.ro.

Rezoluţia a fost adoptată cu 80 la nouă voturi.

Rusia, China, Siria, Algeria, Cuba şi Coreea de Nord, între alte ţări, au votat "împotrivă".

Cu puţin înainte de vot, ambasadoarea ucraineană la ONU, la Geneva, Evghenia Filipenko, a declarat că "masca Rusiei a căzut la 24 febrtiarie anul trecut, când Rusia şi-a lansat agresiunea neprovocată împotriva Ucrainei, provocând o gravă urgenţă sanitară".

Ea a acuzat Rusia de faptul căn îşi "continuă atacurile zilnice împotriva infrastructurilor critice şi civile în toată ţara".

"Iar Ucrainei permiteţi-mi să-i spun asta: noi punem capăt conflictului pe care-l purtaţi din 2014 şi pe care l-aţi declanşat la acea vreme", i-a replicat reprezentanta Rusiei, care îşi acuză vecinul că este vinovat de acest război.

Aproximativ 52 de ţări - dintre cele 177 de ţări membre ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) care aveau dreptul să participe la vot - s-au abţinut.

Ungaria s-a făcut remarcată dintre toate statele membre ale Uniunii Europene (UE) prin faptul că a nu a cosemnat rezoluţia şi că a lipsit de la vot.

OMS condamnă în această rezoluţie "cu cea mai mare fermitate agresiunea persistentă a Ucrainei de către Federaţia rusă, inclusiv atacurile vizând instituţii de îngrirjiri de sănătate înregistrate în sistemul de supravegherea atacurilor vizând serviciile de sănătate ale OMS".

Ea condamnă totodată "atacuri8le generalizate contra unor civili şi infrastructuri civile esenţiale, care au antrenat pierderi grele şi abstrucţionat accesul la îngrijiri de sănătate".

Potrivit celui mai recent bilanţ OMS, au avut loc 974 de atacuri verificate ale serviciilor de sănătate din Ucraina, soldate cu 101 morţi.

Rusia şi Siria au prezentat un proiect de rezoluţie în care îşi exprimă "îngrijorarea gravă faţă de deteriorarea situaţiei umanitare din Ucraina şi împrejurimi", dar în care nu menţionează invazia Ucrainei de către Vladimir Putin.

"Cinismul" acestui proiect de rezoluţie a fost aprig atacat de către aliaţii Kievului.

Textul a fost respins cu 61 de voturi "împotrivă", 13 voturi "pentru" şi 61 de abţineri.

Ambasadorul Franţei la ONU la Geneva, Jerôme Bonnafont, şi-a îndemnat marţi colegii "să respingă răspicat acest nou atac cinic al adevărului".

"Bilanţul uman al războiului este fără apel:potrivit raportului OMS, peste 20.000 de victime civile, personal şi instituţii de sănătate au fost luate ca ţintă, numeroase cazuri de agresiuni sexuale, creşterea riscurilor psihosociale şi atingeri pe termen lung ale sănătăţii mentale", a subliniat Jerôme Bonnafont.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. ONU, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și ONG-uri precum Fundația Gates fac eforturi pentru legalizarea pedofiliei la nivel global, potrivit autorului și jurnalistul olandez David Sorensen.

  Cum au primit ordinul pe unitate, au si sarit la interval, cu gura si cu acuzele asupra Rusiei suverane si ortodoxe(ca doar atata pot), principalele Institutii mondiale aservite Ocultei, alaturi de statele-Colonii aflate la dispozitia Papusarilor oculti!

  1. OMS, un organism american, omite sa spuna, si astfel chiar minte, ca ucrainienii folosesc spitalele ca puncte de tragere, incalcand astfel numeroase conventii internationale privind actiunile militare. Ucraina este un stat terorist care isi terorizeaza chiar proprii cetateni. Este condus de un regim criminal si ultra-nationalist, care se mandreste cu eroii nazisti pe care ii celebreaza, autori de genociduri.

  OMS prin șeful său Adenom Prostamol sau cum îl cheamă nu s-a pronunțat în timpul plandemiei cu privire la eficacitatea și siguranța vaxurilor rusești și chinezești, dacă or fi fost așa.

  Nu avem nicio informație despre asta, dar în schimb a ținut partea zeamei făcute de americani. 

  Normal, sponsorul princioal al OMS - susținătorul Big Pharma este Kill Gates.

  Și acum se bagă în seamă. Face politică de doi lei.  

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Mai. 2023
Euro (EUR)Euro4.9696
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6562
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1125
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7565
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.0418

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro