OMS:Omicron ar putea genera variante de COVID-19 mai periculoase

S.B.
Miscellanea / 5 ianuarie 2022

Omicron ar putea genera variante de COVID-19 mai periculoase

Multiplicarea cazurilor de infectare cu Omicron în întreaga lume ar putea creşte riscul apariţiei unei noi variante, mai periculoase, a coronavirusului, a avertizat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), informează Agerpres.

Deşi varianta Omicron se propagă precum un incendiu în întreaga lume, pare a fi mai puţin patogenă comparativ cu temerile iniţiale şi a reaprins speranţa că pandemia ar putea fi depăşită.

Însă, Catherine Smallwood, reprezentantă a biroului de urgenţe din cadrul OMS, a declarat pentru AFP că o creştere vertiginoasă a ratelor de infectare ar putea avea efectul opus.

''Cu cât (varianta) Omicron se răspândeşte mai mult, cu atât este transmisă mai mult şi cu cât se replică mai mult, cu atât este mai probabil să genereze o nouă variantă'', a spus ea.

''În prezent, Omicron este letală, poate provoca moartea (...) Poate mai puţin comparativ cu Delta, dar cine poate spune ce ar putea genera următoarea variantă?'', a precizat Smallwood.

Europa a înregistrat peste 100 de milioane de cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei şi peste cinci milioane de cazuri noi în ultima săptămână a anului 2021, ceea ce ''eclipsează aproape tot ce am văzut până în prezent'', a adăugat reprezentanta OMS.

''Ne situăm într-o fază foarte periculoasă, ratele de contaminare cresc într-o manieră foarte semnificativă în Europa de Vest, iar impactul real al acestui lucru nu este deocamdată clar'', a spus ea.

În timp ce ''la nivel individual riscul de spitalizare este probabil mai mic'' în cazul variantei Omicron comparativ cu Delta, în general, Omicron ar putea reprezenta o ameninţare mai mare din cauza numărului de cazuri, a continuat Smallwood. ''Când numărul cazurilor creşte într-o manieră atât de semnificativă, este probabil ca mult mai mulţi oameni cu boli grave să ajungă în spital şi chiar să moară'', a explicat ea.

Marea Britanie, care a anunţat marţi că a identificat pentru prima dată peste 200.000 de cazuri noi zilnic, este ameninţată de o criză spitalicească din cauza lipsei de personal, situaţie cauzată de valul Omicron. În Franţa vecină, autorităţile se aşteptau marţi ca numărul cazurilor să se apropie de 300.000.

Catherine Smallwood a declarat că preconizează scenarii similare în alte ţări europene. ''Chiar şi în sistemele sanitare sofisticate şi de mare anvergură, există dificultăţi reale chiar în acest moment şi este probabil ca acest lucru să răspândească în regiune deoarece Omicron duce la o augmentare a cazurilor'', a precizat ea.

OMS a anunţat marţi că apar tot mai multe dovezi că varianta Omicron de coronavirus afectează căile respiratorii superioare, provocând simptome mai blânde decât variantele anterioare. Managerul pentru monitorizarea COVID-19 din cadrul OMS, Abdi Mahamud, a declarat, însă, în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva, că transmisibilitatea ridicată a Omicron înseamnă că noua variantă va deveni dominantă în câteva săptămâni în numeroase locuri, reprezentând o ameninţare în ţările în care o parte mare a populaţiei rămâne nevaccinată.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. Si gripa POATE fi periculoasa! Si rujeola! Etc. FARA A FI CONTAGIOS, si cancerul POATE fi mortal! Etc. CE faci, domnule/doamna OMS? Nu ne putem PAZI FARA o frica exager, care POATE fi si ea pericul si chiar mortala?

  Si "consumul in exces de sare, zahar si grasimi" poate fi periculos:-)

  Ca de obicei, Organizatia Mondiala a Satanitatii iese periodic cu niste comunicate de tip Mama Omida, cu scopul de a induce spaima si panica printre oamenii creduli! Ce pretentii mai poti avea de la globalistii astia marxisti si satanisti?!

  CONSUMUL EXCESIV DE INFORMARI SI COMUNICATE DE LA CORUPTII OMS, DIN PARTEA MEDIA CORUPTA PRO-VACCIN ANTI-COVID, DIN PARTEA NEO-MARXISTILOR RADICAL ECOLOGISTI .... dauneaza grav linistii, sanatatii si echilibrului emotional si mental.

  Sfat: deconectati-va de la tv, de la stiri mituite, protejati-va sufletul si mintea!  

  Daca nu v-ati dat seama... suntem in plin razboi spiritual.  

  Tinta esti TU, omule!  

  Detaseaza-te si uita de FRICA, de GROAZA, de ANXIETATE.  

  EI te vor infricosat ca sa te controleze mai bine si intai sa ucida sufletul din tine, apoi mintea , apoi corpul - pentru ca sunt satanisti in plin atac, de aia!

  Exerseaza linistea mentala si emotionala si iti va fi mai bine, omule!  

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5843
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2137
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8128
Gram de aur (XAU)Gram de aur299.5965

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb