OMV Petrom a început revizia generală a rafinăriei Petrobrazi

D.T.
Piaţa de Capital / 24 aprilie

OMV Petrom a început revizia generală a rafinăriei Petrobrazi

OMV Petrom, companie integrată de energie din sud-estul Europei, anunţă începerea lucrărilor de revizie generală a rafinăriei Petrobrazi, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, revizia se va derula pe parcursul a şase săptămâni, perioadă în care activitatea rafinăriei va fi oprită. Compania a alocat pentru această revizie aproximativ 400 de milioane de lei.

Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Rafinare şi Marketing, a declarat că: "O revizie generală reprezintă un eveniment de importanţă majoră în activitatea rafinăriei şi necesită un proces complex de planificare şi de management al riscului. Revizia va totaliza peste 2 milioane de ore de operaţiuni; sunt planificate peste 20 de proiecte de modernizare şi zeci de mii de verificări şi inspecţii tehnice la echipamente şi instalaţii. Pregătirea acestei revizii a durat doi ani şi este obligatorie pentru a asigura o bună funcţionare a rafinăriei în condiţii de siguranţă. Această planificare a avut în vedere şi asigurarea stocurilor de carburanţi necesare pentru continuitatea în aprovizionarea pieţei din România şi regiune."

În cadrul reviziei vor fi implicate 25 de firme contractoare principale, peste 80% dintre acestea fiind firme româneşti. Revizia se va desfăşura cu ajutorul a aproximativ 6.000 de oameni şi va include expertize tehnice la peste 600 de echipamente, verificări a peste 1.400 de supape de siguranţă, probe de presiune la aproximativ 6.000 de conducte, precum şi verificări ale echipamentelor electrice şi de automatizare, precizează comunicatul.

În paralel cu revizia, se vor desfăşura lucrări de modernizare la mai multe instalaţii din cadrul rafinăriei, precum proiectul de înlocuire a camerelor de cocsare. Ultima revizie generală a avut loc în 2018, iar următoarea revizie generală este luată în calcul pentru 2028.

OMV Petrom a investit, în perioada 2004 - 2022, aproximativ 2 miliarde de euro în rafinăria Petrobrazi, o treime din această sumă fiind destinată reducerii impactului de mediu.

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. Meseriasi:

  - dureaza 6 saptamani; 

  - costa 400 milioane; 

  Interesant impactul exdividend, si vanzarea de 1% din CS catre fostii angajati. 

  Il vedem la 0.4 anul asta? 

  1. Cel mai important "OMV Petrom a investit, în perioada 2004 – 2022, aproximativ 2 miliarde de euro în rafinăria Petrobrazi,o treime din această sumă fiind destinată reducerii impactului de mediu".

   Au investit, nu au dat 90% dividend. 

   da, chiar sunt meseriasi! Asa se face business cu profesionalism si responsabilitate!

   oricine viseaza la 0.4 pentru o eventuala consolidare ;) 

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9678
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5710
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2353
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7886
Gram de aur (XAU)Gram de aur303.8212

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb