OMV Petrom alocă 1,5 miliarde de lei pentru tranzacţii de achiziţii în 2024

F.D.
Piaţa de Capital / 12 februarie

OMV Petrom alocă 1,5 miliarde de lei pentru tranzacţii de achiziţii în 2024

OMV Petrom a alocat în acest an 8 miliarde de lei pentru investiţii, din care 1,5 miliarde de lei pentru tranzacţii de achiziţii, a anunţat, luni, directorul financiar al OMV Petrom, Alina Popa, în cadrul unui eveniment de specialitate, relatează Agerpres.

"Nu am comunicat cu exactitate valoarea tranzacţiilor din motive de confidenţialitate (din 2023 - n.r.), însă ce am comunicat este pentru anul 2024. OMV Petrom o să intre în cea mai intensă perioadă de investiţii din istoria companiei. Şi practic avem o valoare totală planificată a investiţiilor OMV Petrom de 8 miliarde de lei, din care 1,5 miliarde de lei este o sumă estimată pentru tranzacţiile de achiziţii, atât pentru finalizarea acestor tranzacţii menţionate, cât şi pentru alte oportunităţi pe care le vom identifica anul acesta", a spus Alina Popa, la videoconferinţa Deloitte "Cum a evoluat piaţa de fuziuni şi achiziţii în 2023 şi ce urmează în 2024? Ce presupune pregătirea pentru o tranzacţie?".

Întrebată care sunt domeniile spre care îşi îndreaptă atenţia compania, ea a menţionat: energia regenerabilă, atât proiecte eoliene cât şi fotovoltaice, biocombustibili, soluţii alternative pentru mobilitate - reţele de încărcare electrice, captare - stocare de dioxid de carbon şi hidrogen.

"Strategia de achiziţii de M&A este parte din strategia OMV Petrom, o strategie de transformare către un viitor cu emisii reduse de carbon în care noi ţintim poziţia de leader în tranziţia energetică din Europa de Sud Est şi în care ne-am asumat nişte obiective foarte clare când vine vorba de reducerea de emisii de carbon. Am anunţat un buget de 11 miliarde (de euro - n.r.), 35% din investiţiile noastre, practic 3,7 miliarde de euro sunt destinate activităţilor cu emisii de carbon reduse sau fără emisii de carbon, fiind atât proiecte de achiziţii cât şi proiecte de creştere organică dezvoltate intern de OMV Petrom", a spus Alina Popa.

De asemenea, ea a fost întrebată dacă la nivelul companiei există o divizie specializată, iar Alina Popa a spus că a fost dezvoltată o echipă proprie de M&A, dar compania lucrează şi cu consultanţi, atât pentru identificarea oportunităţi, cât şi pentru evaluare sau semnarea contractelor.

OMV Petrom va investi 11 miliarde de euro până în 2030 pentru reducerea emisiilor de carbon, acesta fiind cel mai mare plan de investiţii private în sectorul energetic din România, potrivit Strategiei 2030 a companiei "Transformare pentru un viitor cu emisii reduse de carbon", publicată anul trecut pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. Sa ne tina și pe noi în timp real la curent ziarul bursa cu ce se intampla mâine la AGA de la FP.

  1. Am citit si m-am frecat la ochi. Articolul este despre SNP. Corect.

   Chibitul de Cismigiu vrea sa fie informat despre FP, sau PF, dar in timp real. Maine nu e AGA nici la PF, nici la FP.

   Este AGEA la FP pe 13 februarie, desteptule. Citeste comunicatele de pe bvb.

  Interesant.

  De ce vrea asta? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9692
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5468
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1433
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9059
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.6045

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb