OMV Petrom aniversează 90 de ani de la înfiinţarea rafinăriei Petrobrazi

F.D.
Piaţa de Capital / 17 iunie

OMV Petrom aniversează 90 de ani de la înfiinţarea rafinăriei Petrobrazi

OMV Petrom, cel mai mare producător integrat de energie din sud-estul Europei, aniversează 90 de ani de la înfiinţarea rafinăriei Petrobrazi. Rafinăria asigură în prezent circa 30% din necesarul de carburanţi al României şi va continua să joace un rol esenţial în sectorul transporturilor. OMV Petrom lansează un amplu program de investiţii şi modernizare pe platforma Petrobrazi, care va transforma rafinăria într-o unitate industrială modernă, capabilă să producă atât carburanţi tradiţionali, cât şi biocombustibili de ultimă generaţie, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Radu Căprău, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Rafinare şi Marketing: "2024 este un an special pentru rafinăria Petrobrazi. Celebrăm 90 de ani de când punem România în mişcare şi ne pregătim pentru viitorul transportului. Tranziţia energetică înseamnă un mix de soluţii: carburanţi tradiţionali, biocombustibili şi mobilitate electrică. Iar prin investiţiile pe care le facem la Petrobrazi, de 2 miliarde de euro până în 2030, vom continua să furnizăm clienţilor noştri carburanţi de calitate şi biocombustibili."

OMV Petrom a anunţat recent decizia de a investi circa 750 de milioane de euro pentru o instalaţie de producţie combustibili sustenabili pentru aviaţie (SAF) şi motorină din surse regenerabile (HVO) şi două instalaţii pentru producţia de hidrogen verde. Astfel, începând cu anul 2028, compania va putea furniza anual până la 250 de mii de tone de biocombustibili.

În plus, vor continua investiţiile pentru modernizarea şi eficientizarea proceselor curente, ceea ce va reduce amprenta de mediu a rafinăriei. Compania vizează reducerea intensităţii emisiilor de carbon ale rafinăriei cu peste 15% până în 2030 comparativ cu anul 2019.

De asemenea, compania susţine proiecte sociale cu impact pentru viaţa comunităţilor din Prahova, din domeniile sănătate, educaţie şi mediu, cum ar fi modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, renovarea şi eficientizarea energetică a şcolilor - România Eficientă, împăduriri - România Plantează pentru Mâine. În ultimii 3 ani, valoarea acestor proiecte s-a ridicat la peste 10 milioane de euro.

Opinia Cititorului ( 7 )

 1. OMV

  1. Respect opinia 1!

  " În ultimii 3 ani, aceste proiecte sa ridicat la peste 10 milioane de euro."

  Care este! ;) 

  si de ce tot scade productia de petrol crut in romania de peste 34 de ani?

  s c c r e t 

  1. Crude Oil Production in Romania remained unchanged at 57 BBL/D/1K in February. Crude Oil Production in Romania averaged 98.70 BBL/D/1K fr om 1993 until 2024, reaching an all time high of 146.00 BBL/D/1K in January of 1994 and a record low of 57.00 BBL/D/1K in December of 2023. source: U.S. Energy Information Administration

   si altii o aburesc cu romania "polueaza"...care ca din 80 si CO2 per capita tot in crash se duce pana in prezent... 

   s c c r e t 

   Ca nu mai avem petrol...

   Incarcatura din zacaminte, in urma eploatarii, scade. 

   nu chiar.....

   s c c r e t 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9681
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5404
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1141
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9215
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0678

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb