OMV Petrom convoacă acţionarii pentru aprobarea unui dividend cu randament de 7%

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 18 martie 2022

Sursă foto: OMV Petrom

Sursă foto: OMV Petrom

Directoratul OMV Petrom (SNP) a convocat acţionarii la adunarea de bilanţ, în data de 27 aprilie, cu propunerea distribuirii unui dividend de 0,0341 lei din rezultatul anului trecut, conform unui raport al producătorului de petrol şi gaze postat pe site-ul operatorului pieţei noastre de capital.

Faţă de preţul de închidere al acţiunii SNP de ieri, de 0,46 lei, alocarea propusă oferă un randament brut al dividendului de 7,4%. Data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii ce vor beneficia de dividende dacă propunerea va trece de votul AGA, este 13 mai, implicit data ex-dividend este 12 mai, iar data plăţii este 6 iunie.

De asemenea, acţionarilor li se va mai supune votului aprobarea numirii a doi noi membri ai Consiliului de Supraveghere al companiei pe locurile rămase libere în urma renunţării la mandate a lui Rainer Seele şi Wolfram Krenn.

Tot pentru acea zi, compania a convocat şi o adunare extraordinară a acţionarilor OMV Petrom în vederea aprobării majorării capitalului companiei cu terenurile statului.

OMV Petrom, cel mai mare producător de petrol din Europa de Sud-Est, a raportat pentru anul trecut un profit net prelimiar de 2,86 miliarde de lei, în creştere cu 122% faţă de cel din 2020, când activitatea a fost afectată sever de măsurile impuse de autorităţi pentru limitrarea răspândirii pandemiei Covid-19, în timp ce veniturile din vânzări s-au ridicat la 26,01 miliarde de lei, cu 32% peste cele din 2020.

Austriecii de la OMV deţin 51% din Petrom, în timp ce Statul Român, prin Ministerul Energiei, are 20,6% din grupul petrolier.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. unde sunt banii ce ar fi trebuit recuoerati si introdusi in profitul distribuibil actionarilor , banii platiti ptr amenda la Consiliul Concurentei...?

    Sunt cativa ani , iar managerii care au fost vinovati sunt in consiliul de supraveghere ( unii) sau binemerci in business.  

    Toti au luat bonus in anul amenzii record de 123 milioane euro.

    De ce sa plateasca actionariatul hotia si intelegerea in piata???Statul ce face ? 

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

07 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9022
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5747
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9405
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4884
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3601

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro