OMV Petrom intră pe piaţa de comercializare a gazelor naturale lichefiate

G.B
Piaţa de Capital / 22 iunie 2021

OMV Petrom intră pe piaţa de comercializare a gazelor naturale lichefiate

OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a obtinut licenţa pentru comercializarea de gaze naturale lichefiate, diversificandu-şi astfel activităţile pe piaţa de comercializare a gazelor şi a produselor conexe, potrivit unui comunicat afişat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

Franck Neel, membru al directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea Downstream Gas: "Intrarea OMV Petrom pe această piaţă este o evoluţie firească. Credem că gazele naturale au un rol esenţial în tranziţia energetică a României, mai ales în condiţiile în care putem accesa aceste resurse. Gazele naturale au multiple aplicaţii în producţia de electricitate, în transport şi în industrie, putând contribui, în acelaşi timp, atât la reducerea emisiilor, cât şi la consolidarea securităţii energetice. Iar gazele naturale lichefiate reprezintă o soluţie mai curată pentru mobilitate".

Gazele naturale, prin lichefiere, pot fi stocate şi transportate în siguranţă pe distanţe foarte lungi, cu un grad crescut de eficienţă economică şi energetică. Gazele naturale lichefiate pot fi folosite în sectorul mobilităţii, oferind o alternativă la combustibilii convenţionali, cu până la 15% emisii de CO2 mai scăzute, 50% mai putine emisii de oxid de azot şi 50% reducere a zgomotului în comparaţie cu camioanele diesel.

De asemenea, gazele naturale lichefiate sunt o solutie pentru alimentarea zonelor care nu sunt conectate la retelele de gaze naturale. În ceea ce priveste aplicaţiile industriale, gazele naturale lichefiate pot fi utilizate ca sursă energetică, oferind un plus de eficienţă şi operabilitate.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

07 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9022
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5747
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9405
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4884
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3601

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro