OMV Petrom investeşte circa 70 de milioane de euro la Petrobrazi

D.Ţ.
Piaţa de Capital / 28 iunie 2021

OMV Petrom investeşte circa 70 de milioane de euro la Petrobrazi

OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, va investi aproximativ 70 de milioane de euro la rafinăria Petrobrazi, pentru înlocuirea unor instalaţii esenţiale în procesul de rafinare. Este vorba despre cele patru camere de cocsare care, la temperaturi foarte înalte, asigură etapa de transformare a componentelor grele în produse superioare.

Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Downstream Oil: "Investim constant în modernizarea rafinăriei Petrobrazi. Înlocuirea camerelor de cocsare este un proiect cu un grad de complexitate tehnică şi organizatorică foarte ridicat. Noile unităţi vor avea o contribuţie importantă la creşterea eficienţei şi a siguranţei operaţiunilor noastre."

Cele patru camere de cocsare sunt proiectate pentru o durată viaţă de peste 20 de ani şi 5.000 de cicluri de funcţionare, şi vor fi realizate în România. Procesul de înlocuire a camerelor de cocsare se va derula în perioada 2021 - 2023; aproximativ 11 milioane de euro vor fi investiţi anul acesta.

Petrobrazi are o capacitate totală de procesare a ţiţeiului de 4,5 milioane de tone pe an. Începând din 2005, OMV Petrom a investit aproximativ 1,8 miliarde de euro în rafinărie, o treime din această investiţie contribuind la reducerea impactului asupra mediului.   

 

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de 53 milioane bep în 2020. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW.

Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilităţii corporatiste. În perioada 2007-2020, compania a alocat aproximativ 72 milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România, concentrându-se pe protecţia mediului, educaţie, sănătate şi dezvoltare locală.

Pe 29 iulie 2020, OMV Petrom şi-a anunţat sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD, Grupul operativ pentru publicarea informaţiilor financiare referitoare la schimbările climatice) privind riscurile şi oportunităţile asociate schimbărilor climatice.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro