OMV Petrom şi Hunt Oil au demarat producţia experimentală de gaze din zăcământul Padina Nord

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 decembrie 2016

OMV Petrom şi Hunt Oil au demarat producţia experimentală de gaze din zăcământul Padina Nord

Investiţii totale de aproximativ 17 milioane de euro, din partea OMV Petrom şi Hunt Oil

OMV Petrom şi Hunt Oil Company of Romania (Hunt Oil) au anunţat, ieri, demararea producţiei experimentale de gaze din zăcământul de la Padina (sudul judeţului Buzău), descoperit la sfârşitul lui 2014.

Producţia se realizează cu ajutorul sondei Padina Nord 1, forată în 2014, şi a unor facilităţi de producţie nou-construite: separatoare de gaze, sisteme de tratare şi măsurare a gazelor, conducte pentru conectarea cu sistemul naţional de transport şi facilităţi de depozitare a produselor lichide.

Valoarea cumulată a investiţiilor celor doi parteneri în perioada 2014-2016, pentru proiectul de la Padina Nord 1, se ridică la aproximativ 17 milioane de euro, potrivit comunicatului de presă. Lucrările de construcţie a facilităţilor s-au realizat în şapte luni.

"Cu o producţie medie totală de gaze şi condensat care s-a stabilizat în jurul valorii de 1.900 bep/zi, în linie cu estimările iniţiale, sonda Padina Nord 1 se numără în acest moment printre cele mai productive sonde din portofoliul OMV Petrom", se arată în comunicatul citat.

Peter Zeilinger, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Upstream, a declarat: "Cu un portofoliu de zăcăminte predominant mature, România are nevoie de investiţii pentru a continua să producă ţiţei şi gaze".

Producţia experimentală este ultima fază a etapei de explorare a unui zăcământ nou. Se estimează că, la Padina, producţia experimentală va dura circa 12 luni. Prin exploatarea experimentală se urmăreşte obţinerea datelor care să permită stabilirea detaliilor tehnico-economice care stau la baza deciziei de trecere în faza de dezvoltare.

În 2010, OMV Petrom a încheiat un contract cu Hunt Oil cu scopul de a explora şi dezvolta blocurile de pe uscat Adjud şi Urziceni Est, fiecare partener având o cotă de participare de 50 de procente, având pe Hunt Oil ca operator.

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9297
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0142
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7419
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.1673

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro