Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

OMV Petrom sprijină cu 4 milioane de euro programul "România Eficientă"

I.D.
Companii /

OMV Petrom sprijină cu 4 milioane de euro programul "România Eficientă"

OMV Petrom, cel mai mare jucător pe piaţa energiei din România, a anunţat joi că sprijină programul "România eficientă", lansat de Energy Policy Group (EPG), la care va contribui cu 4 milioane de euro în perioada 2019-2022.

Măsurile de eficienţă energetică pot reduce cu peste 40% consumul de energie în clădiri, spun reprezentanţii companiei.

Programul îşi propune să promoveze eficienţa energetică la nivel naţional, prin campanii de informare publică, programe de educaţie şi finanţarea unor proiecte pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice a clădirilor publice.

"Zi de zi, OMV Petrom furnizează energie pentru România. Rolul nostru nu se opreşte aici, fiind parte din România, dorim să ne implicăm în iniţiative care sunt relevante pentru ţară. Credem că eficienţa energetică este una dintre aceste iniţiative şi că "România eficientă" poate încuraja consumul mai responsabil de energie, conducând la reducerea costurilor şi a impactului asupra mediului. Măsurile de eficienţă energetică pot duce la o reducere cu 40% a consumului. Este important ca acest program să avanseze", a declarat Christina Verchere, CEO al OMV Petrom.

La rândul său, Radu Dudău, director EPG, a declarat că peste 80% din clădirile din România sunt construite înainte de 1989 şi au o performanţă energetică scăzută, cu consumuri anuale între 180 şi 400 kWh/mp.

"Prin renovare extinsă, consumul de energie poate scădea sub 100 de kW/m2, ceea ce ar însemna economii semnificative. Este important ca publicul să conştientizeze risipa de energie şi să aibă acces la informaţii despre creşterea eficienţei energetice a clădirilor", spune el.

Prin izolarea termică adecvată şi prin implementarea unor soluţii eficiente de încălzire, consumul de energie al clădirilor poate fi redus semnificativ. Înlocuirea becurilor incandescente cu sisteme LED poate reduce consumul de electricitate pentru iluminat şi de patru ori.

În cadrul programului "România eficientă" vor fi organizate campanii de educare şi informare. Astfel, atât publicul cât şi autorităţile locale, care administrează un număr mare de imobile de interes public, vor avea acces la informaţii privind soluţii concrete de reducere a consumului energetic, care conduc la scăderea costurilor cu utilităţile şi a impactului asupra mediului.

De asemenea, vor fi dezvoltate un ghid practic de eficienţă energetică şi programe de training pentru reprezentanţi ai autorităţilor publice. Într-o fază avansată a proiectului, vor finanţate proiecte de renovare extinsă a unor clădiri publice pentru creşterea eficienţei energetice.

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Universitatea Politehnică Bucureşti (UPB) şi Asociaţia de Standardizare din România (ASRO) s-au alăturat acestui program.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS