Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

OMV reduce cheltuielile şi costurile din cauza dificultăţilor cu care se confruntă sectorul energetic

C.B.
Companii /

OMV reduce cheltuielile şi costurile din cauza dificultăţilor cu care se confruntă sectorul energetic

Grupul energetic austriac OMV AG va reduce cheltuielile cu aproximativ 20% anul acesta şi a ajuns la un acord pentru a plăti în tranşe suma convenită în vederea majorării participaţiei deţinute la Borealis, pentru a elibera numerar, în contextul efectelor negative cu care se confruntă sectorul energetic în urma extinderii pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.

Răspândirea globală a epidemiei a dus la un declin fără precedent a cererii pentru energie şi la opriri masive ale producţiei industriale, provocând o scădere semnificativă a preţurilor la ţiţei şi gaze, ceea ce afectează profitabilitatea OMV.

Grupul austriac a anunţat că-şi va reduce cu 500 de milioane de euro planul de cheltuieli de 2,4 miliarde de euro (2,6 miliarde de dolari) pentru acest an şi va reduce costurile cu 200 de milioane de euro.

În plus, investiţii şi achiziţii de 1,5 miliarde de euro vor fi amânate pentru 2022, inclusiv tranzacţia de aproape un miliard de euro, întârziată deja, prin care OMV achiziţionează active în Siberia de la Gazprom.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS