OMV va cunoaşte în doi ani volumul exact de gaze la zăcământul descoperit în 2012

Ziarul BURSA #Companii #Industrie Extractivă / 14 ianuarie 2015

OMV Petrom şi ExxonMobil evaluează, în prezent, dimensiunea şi viabilitatea comercială a zăcământului de gaze descoperit de sonda de explorare Domino-1, în anul 2012, urmând ca volumul exact de gaze să fie cunoscut abia la finalizarea programului de evaluare, respectiv peste un an sau doi, a declarat marţi unul dintre directorii grupului energetic austriac, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

În 2012, ExxonMobil şi OMV Petrom au anunţat descoperirea unui important zăcământ de gaze naturale cu sonda Domino-1 în zona de mare adâncime a blocului Neptun, în sectorul românesc al Mării Negre. Potrivit OMV, Sonda Domino-1 a întâlnit o acumulare de gaze naturale de 70,7 metri, estimările preliminare evaluând acumularea la 42 până la 84 de miliarde de metri cubi.

"Nu ştim care vor fi volumele finale pentru că trebuie să ştim cât de multe gaze vor fi disponibile, cât de multe vor fi consumate pe restul pieţelor. Nu avem răspunsurile la aceste întrebări şi sunt prea multe scenarii", a declarat vice-preşedintele OMV pentru Orientul Mijlociu şi bazinul Caspic, Erwin Kroell.

Reprezentantul OMV a mai spus că renunţarea la proiectele gazoductelor South Stream şi Nabucco nu va avea un impact asupra grupului austriac. "Atât de multe proiecte de conducte nu s-au materializat. Peste 10 ani va fi o conductă", a spus Erwin Kroell. Acesta a mai declarat că decizia OMV de a crea o nouă divizie downstream prin integrarea diviziei de gaze şi energie în segmentul de rafinare şi marketing nu va conduce la modificări semnificative. "Înainte aveam trei divizii, acum avem două. Pe ansamblu nu vor exista mari modificări şi vom încerca să profităm de sinergiile pe care le avem", a apreciat Erwin Kroell.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de 66 milioane bep. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,2 milioane tone anual şi deţine o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW şi un parc eolian de 45 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a circa 800 de benzinării.

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, iar statul român, prin Ministerul Economiei, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea 18,99% şi alte 9,36% dintre acţiuni se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro