ONE a vândut participaţia deţinută în One Herăstrău Office

G.D.
Piaţa de Capital / 3 aprilie

ONE a vândut participaţia deţinută în One Herăstrău Office

One United Properties (BVB: ONE) anunţă închierea unui acord de vânzare pentru participaţia deţinută în One Herăstrău Office S.A. către un investitor privat, conform unui comunicat remis redacţiei. Valoarea tranzacţiei se ridică la 21 milioane de euro. Compania One United Properties a fost asistată în cadrul tranzacţiei de către JLL România.

Potrivit sursei citate, One United Properties deţinea 30% din acţiunile One Herăstrău Office Properties S.A., care, la rândul său, deţinea 66,67% din pachetul de acţiuni One Herăstrău Office S.A.. Participaţia a fost achiziţionată în iunie 2020 la o evaluare a clădirii de 15 milioane de euro.

Clădirea de birouri One Herăstrău Office situată în zona de Nord a Bucureştiului este în prezent închiriată în proporţie de 100%. Clădirea are o suprafaţă închiriabilă totală de 8,074 mp şi oferă spaţii de birouri moderne, cu certificare BREEAM ce reflectă gradul ridicat de sustenabilitate al clădirii.

"Clădirea de birouri One Herăstrău Office a atins un grad total de ocupare încă din prima parte a anului trecut, ceea ce confirmă trendul actual în privinţa cererii companiilor pentru birouri moderne şi certificate. Piaţa locală de investiţii continuă să fie atractivă, după un an 2022 record din punct de vedere al tranzacţiilor, cu lichiditate în creştere şi un potenţial semnificativ de a atrage investitori noi. Totodată, vânzarea participaţiei în One Herăstrău Office reprezintă un proces investiţional cu valoare adaugată pentru compania noastră", a declarat Mihai Păduroiu, CEO Office Division One United Properties.

One Herăstrău Office este o clădire de birouri cu parter + 7 etaje şi locuri de parcare distribuite pe 3 etaje subterane, situată în Nordul Bucureştiului, într-o zonă exclusivistă, cu multă verdeaţă, în imediata apropiere a parcului Herăstrău. Clădirea este certificată BREEAM şi beneficiază de o soluţie inovatoare cu panouri fotovoltaice integrate în faţadă şi pe acoperiş, care contribuie la reducerea substanţială a consumului de energie, o soluţie de climatizare cu tavan radiant, dar şi o înălţime utilă superioară, de minimum 3 m, toate aceste elemente asigurând un spaţiu de lucru confortabil utilizatorului final.

Printre companiile care au sediul aici se numără Dr. Reddy's Pharma, Grupo Confrasilvas, Stratulat Albulescu, dar şi TechVentures Bank, care pe lângă spaţiul de birouri din clădire, a implementat la parterul clădirii un concept original de unitate bancară, împreună cu lanţul de cafenele TED'S Coffee, care îmbină atmosfera de afaceri cu cea relaxantă.

În urma vânzării pachetului de acţiuni la One Herăstrău Office Properties S.A., suprafaţa închiriabilă brută (GLA) a portofoliului de birouri al companiei se va ridica la 130.000 mp şi include One Tower, One Cotroceni Park Faza 1 şi Faza 2, One Victoriei Plaza, One North Gate şi Eliade Tower. Împreună cu componenta de retail, portofoliul comercial al One United Properties, care include Bucur Obor şi One Gallery, va ajunge la o suprafaţă închiriabilă brută de aproximativ 172.000 mp, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. Si pe micii actionari cu ce ii ajuta ca au vandut ei participatia ? La ce dividende mici da ONE nici nu are rost sa povestim, iar evolutia pretului actiunii lasa de dorit, ca sa nu spun mai multe ... Si atunci, daca nici dividend nu da ca lumea, nici nu creste pretul actiunii in timp, ce rost are sa detii aceste actiuni ? Plus preturi tinta date aiurea de unii brokeri si influenceri ca vor ei sa o pompeze. Are si market-maker si tot nu misca nimic ... ca daca nu avea market-maker era demult la subsol pretul :))

  1. evolutia pietei din sectorul real nu reflecta dividendul si cotatia actiunii.

   adica cei insider fac cacalau de multi bani in piata reala in timp ce trag teapa "investitorilor" la bursa. 

   se intoarce roata dar nu prea rapid...  

   s c cret 

   e un emitent prea pompat in presa online,in comparatie cu ce randamente ofera actionarilor minoritari,atata timp cat exista destule alternative de investitii mult mai profitabile la BVB si cuar pe Extern.....ONE va ramane jucaria unui grup restrans pt tranzactionare

  Semne timpurii de recesiune: nu se prea fac tranzacții în rezidențial, cei mari fac exit sau vând la vehicule externe ca sa nu mai plătească impozite degeaba, cresc depozitele populației.

  Dacă PNRR nu va aduce măcar 10 miliarde euro anul asta, va fi greu de tot! 

  CEO ul a anunțat voalat cum că acțiunea ONE a performat mai bine decăt altelè în imobiliare,așa că acum ONE poate coboră lejer încă 10%

  Grupul Bilteanu este in cardasie.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9678
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5710
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2353
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7886
Gram de aur (XAU)Gram de aur303.8212

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb