ONE United - afaceri în creştere puternică

M.G.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 august

ONE United - afaceri în creştere puternică

One United Properties (ONE), companie ale cărei acţiuni au debutat în luna iulie la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), a raportat pentru primul semestru din acest an afaceri la nivel consolidat de 433,9 milioane de lei, în creştere anuală de 96%, şi un profit net de 147,54 milioane de lei, mai mari cu 267% faţă de primul semestru din 2020, potrivit raportului ONE publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Majorarea afacerilor şi profitabilităţii a venit în urma creşterii cu 51% a veniturilor din dezvoltarea şi vânzarea de proprietăţi rezidenţiale, care au ajuns la 332,76 milioane de lei. Totodată, creşterea profitabilităţii s-a datorat majorării cu 46% a veniturilor nete din proprietăţi rezidenţiale, acestea atingând suma de 108,13 milioane de lei.

Costul proprietăţilor rezidenţiale vândute a crescut cu 54%, la 224,63 milioane de lei, iar cheltuielile generale şi administrative au crescut cu 5%, comparativ cu semestrul 2020, de la 16,2 milioane de lei la 17 milioane de lei, în contextul creşterii volumului de operaţiuni şi tranzacţii. Prin urmare, EBITDA s-a majorat cu 223%, până la 189,4 milioane de lei, în timp ce rezultatul brut a crescut cu 239%.

Raportul precizează, de asemenea, că avansurile încasate de la clienţi au crescut cu 46%, la 429 milioane de lei comparativ cu 294 milioane de lei la 31 decembrie 2020, fiind generate de volumul crescut de vânzări de unităţi rezidenţiale, precum şi de colectarea accelerată a tranşelor de plată contractuale.

"În primul semestru din 2021 au fost pre-vândute 261 de apartamente cu o suprafaţă totală de 26.309 mp, 345 de locuri de parcare, 16 spaţii comerciale şi alte unităţi pentru un total de 96 milioane de euro. Prin comparaţie, în prima jumătate a anului 2020, grupul a pre-vândut 85 de apartamente cu o suprafaţă totală de 12.872 mp, 101 locuri de parcare, 2 spaţii comerciale şi alte unităţi pentru un total de 29,3 milioane de euro", arată ONE în raportul semestrial.

Totodată, potrivit companiei, începând cu 30 iunie 2021 portofoliul de terenuri al grupului pentru dezvoltarea imobiliară ulterioară include terenuri cu o suprafaţă totală de 138.000 mp, terenuri pe care grupul ONE estimează construirea a peste 3.200 de apartamente.

"Pentru toate terenurile deţinute, grupul a obţinut autorizaţia de construire sau certificatul de urbanism care atestă dreptul de construire. Compania estimează că lucrările de construcţie pe majoritatea acestor terenuri vor începe între 2021-2023", mai arată raport.

One United Properties mai subliniază, printre altele, că se va concentra pe atingerea criteriilor de lichiditate a acţiunilor sale având ca obiectiv principal includerea în indicele cheie al BVB, BET, precum şi în indicele pieţei emergente, FTSE Russell. De menţionat că pentru a spori şi mai mult lichiditatea, începând cu 11 august 2021, acţiunile ONE beneficiază de serviciile de Market Making oferite de BRK Financial Group.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. acum nu mai arunca nimeni cu oua, ca e tzeapa, ca huo ASF, ca alea-d'alea?

  1. Nu mai arunca nimeni nici cu oua, dar nici cu bani dupa ea in piata. Reactia pietei la stire a fost nula.

   asta este altceva, pretul incorporeaza niste asteptari, nu s-a listat ieftin. dar de la "tzeapa, huo, la puscarie etc" la "nu s-a miscat pretul" e cale lunga

   Nu m'as mira ca unii care scriau "Huo" cu o mana, sa fi dat "Buy" cu cealalta mana, urmand principiul: "Sa nu stie stanga ce face dreapta".

   De multe ori nu exista o coerenta intre ce spunem si ce facem, si intre ce am vrea sa facem si de fapt, nu facem. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Înăuntrul Bursei de Valori din Bulgaria

Videoconferinţa “Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9488
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6067
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8649
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.4131

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
invietraditia.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro