One United Properties atrage 253,7 milioane de lei pentru dezvoltarea companiei

F.D.
Piaţa de Capital / 3 august

One United Properties atrage 253,7 milioane de lei pentru dezvoltarea companiei

One United Properties, investitor şi dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din Bucureşti, anunţă astăzi închiderea operaţiunii de majorare a capitalului social şi atragerea a 253,7 milioane de lei, conform unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, procesul a constat în două etape - prima, în care acţionarii existenţi au subscris pe baza drepturilor de preferinţă şi cea de-a doua etapă, cu noi investitori care au participat la plasamentul privat. Preţul final per acţiune pentru ambele etape a fost stabilit la 1,25 lei.

"Suntem încântaţi de rezultatul operaţiunii de majorare a capitalului social - cea mai mare realizată vreodată de un emitent listat la bursă, pe care am derulat-o cu succes într-un context global cu multe provocări, la un preţ care este atractiv atât pentru noii investitori, cât şi pentru companie. Le mulţumim tuturor acţionarilor noştri existenţi şi celor noi pentru încrederea acordată planurilor noastre de dezvoltare. Strategia noastră pentru următoarele 12 luni rămâne una ambiţioasă, cu focus pe opt noi tranzacţii. Aceste noi acorduri vor susţine pipeline-ul de dezvoltare al companiei pentru următorii şase până la opt ani. Sectorul dezvoltărilor imobiliare din România, încă semnificativ subdezvoltat în comparaţie cu pieţele europene, continuă să prezinte perspective excelente pentru anii viitori, iar în prezent ne aflăm într-o poziţie de lider ce ne permite să maximizăm profiturile pentru acţionarii noştri în perioada următoare", a declarat Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties.

Capitalul atras va susţine strategia de creştere a One United Properties, permiţând companiei să valorifice noi oportunităţi de pe piaţă. Noul capital va fi investit cu prioritate în dezvoltări rezidenţiale noi situate în principal în Bucureşti.

Compania îşi propune să investească acest capital în zece noi dezvoltări. Primele acorduri, pentru două locaţii în Bucureşti, au fost deja semnate în iulie 2022. Dezvoltările care vor fi construite pe acele terenuri sunt One City Club, situat în sectorul 2 al Capitalei, care va conţine aproximativ 200 de apartamente în clădiri cu regim redus de înălţime, precum şi One Herăstrău City, situat în sectorul 1 al Bucureştiului, unde One United Properties intenţionează să construiască 900 de apartamente în cadrul a şapte turnuri înalte. Acordurile pentru restul de opt noi dezvoltări sunt estimate a fi semnate în următoarele 12 luni.

La data de 31 mai 2022, One United Properties a pre-vândut 84% din unităţile rezidenţiale disponibile în dezvoltări viitoare, planificate a fi recepţionateîntre 2022 şi 2023: One Floreasca Vista, One Timpuri Noi, One Verdi Park, One Modrogan, One Peninsula şi One Cotroceni Park. Prin urmare, conform datelor disponibile la 31 mai 2022,compania urmează să primească de la clienţii săi, în următoarele 18 luni, 163,6 milioane de euro. Pe 22 august 2022, One United Properties va raporta rezultatele financiare pentru prima jumătate a anului 2022, inclusiv cifrele de vânzări actualizate pentru primul semestru al anului.

Această operaţiunea fost a cincea majorare de capital pentru One United Properties. Totodată, a reprezentat cea mai mare majorare de capital social realizată vreodată de un emitent deja listat pe Bursa de Valori Bucureşti, în care veniturile au fost atrase pentru dezvoltarea companiei. Prima etapă a operaţiunii de majorare a capitalului a fost intermediată de BRK Financial Group, iar plasamentul privat de Raiffeisen Bank International şi UniCredit, în calitate de JointBookrunners, şi Swiss Capital, în calitate de Co-Bookrunner, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. De la 1.42 la 1.25 e ceva distanta. Practic in felul asta au cam descurajat investitorii de retail, fiind probabil siguri ca vor obtine in etapa a doua fondurile de care aveau nevoie prin PP

    ba esti nebun? Swiss si Brk la fileu? pazea aburicilor

    1. ha ha pai 1 au fost dubiosi din prima clipa! Mare firma de imo din Buc se listeaza la bursa fix prin BRK din cluj?! De unde pana unde? Adica atunci nu s-a gasit un ssif din capitala? Sau o fi sub ordine cei 2 ceo :))

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

18 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8793
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8008
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0325
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7839
Gram de aur (XAU)Gram de aur272.7882

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro