One United Properties încheie un acord de cumpărare a pachetului majoritar de acţiuni al Bucur Obor

G.U.
Piaţa de Capital / 19 noiembrie

One United Properties încheie un acord de cumpărare a pachetului majoritar de acţiuni al Bucur Obor

One United Properties (BVB: ONE) anunţă încheierea unui acord de cumpărare a pachetului majoritar de acţiuni al Bucur Obor S.A., companie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul de tranzacţionare BUCU, a anunţat astăzi dezvoltatorul imobiliar într-un comunicat de presă.

Victor Căpitanu, co-CEO al One United Properties, a declarat: "Decizia de a achiziţiona pachetul majoritar de acţiuni al Bucur Obor este în concordanţă cu strategia One United Properties de a creşte ponderea profiturilor din activitatea de închiriere într-o manieră durabilă. Bucur Obor are un istoric îndelungat în ceea ce priveşte profitabilitatea dintr-o astfel de activitate şi credem că acordul pe care l-am încheiat astăzi reprezintă un alt pas făcut în direcţia creării de valoare suplimentară pentru compania noastră şi pentru stakeholderii One United Properties".

Potrivit sursei citate, One United Properties a achiziţionat indirect pachetul majoritar de acţiuni al Bucur Obor, prin intermediul companiei BO Retail Invest SRL. În data de 19 noiembrie 2021, BO Retail Invest S.R.L. a achiziţionat 54,4351% din capitalul social al Bucur Obor S.A., contra sumei de 64.935.000 lei, la un preţ pe acţiune de 8,918 lei, care reprezintă un discount semnificativ faţă de preţul de 21,8 lei la care acţiunile BUCU erau tranzacţionate în ziua precedentă. Contractul dintre One United Properties şi BO Retail Invest S.R.L. este supus autorizării de către Consiliul Concurenţei, transferul dreptului de proprietate asupra acţiunilor BO Retail Invest S.R.L. putând avea loc doar după emiterea acestei autorizări.

Bucur Obor este un centru comercial din Bucureşti care şi-a deschis porţile pentru locuitorii Capitalei în anul 1975. Astăzi, centrul găzduieşte magazine de toate dimensiunile, de la afaceri de familie şi până la branduri internaţionale consacrate. Compania a fost listată la Bursa de Valori Bucureşti în iulie 1997, iar în prezent este cotată pe piaţa AeRO având o capitalizare bursieră de 289 milioane de lei. În 2020, Bucur Obor S.A. a înregistrat o cifră de afaceri de 31,6 milioane de lei, din care veniturile din chirie s-au ridicat la 26,9 milioane lei, şi un profit net de 10,2 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR

Curs valutar BNR

29 Noi. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3853
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7366
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8544
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.3079

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro