One United Properties raportează un profit brut în creştere cu 186% în primele nouă luni

J.P.
Piaţa de Capital / 15 noiembrie 2021

One United Properties raportează un profit brut în creştere cu 186% în primele nouă luni

One United Properties, unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari din România, raportează un profit brut de 239,3 milioane lei în primele nouă luni ale anului, cu 186% mai mult comparativ cu primele nouă luni din 2020, potrivit unui comunicat de presă.

De asemenea, cifra de afaceri este una record, de 627,7 milioane lei, însemnând o creştere cu 87% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2020.

Trimestrul al treilea din acest an a fost cel mai bun din istoria companiei.

"Am încheiat T3 2021 cu vânzări-record de proprietăţi rezidenţiale şi o poziţie excepţională de numerar, de peste 604 milioane de lei. Marja netă din vânzările de proprietăţi rezidenţiale a atins 38% în T3 2021, o creştere semnificativă faţă de 32% cât a fost înregistrată în prima jumătate a anului, în timp ce indicatorul loan to value a scăzut cu 7 puncte procentuale, până la 23% la 30 septembrie 2021. Divizia noastră de birouri continuă să crească puternic, reuşind să atingă un prag de închiriere de 84% pentru One Tower şi 75% pentru prima fază a One Cotroceni Park, care va fi livrată luna viitoare. One United Properties a prosperat în acest an, iar impulsul pe care l-am primit în urma IPO-ului setează premise excelente pentru un ultim trimestru al anului solid şi o performanţă continuă şi robustă pentru anii ce urmează," a declarat Victor Căpitanu, cofondator al One United Properties.

Veniturile din segmentul rezidenţial au ajuns la 521,9 milioane lei în primele nouă luni din 2021, în creştere cu 57% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În primele trei trimestre ale anului 2021, One United Properties a vândut şi pre-vândut 569 de apartamente cu o suprafaţă totală de 50.873 mp, 721 de locuri de parcare şi 42 de spaţii comerciale şi alte unităţi pentru o sumă totală de 153 milioane euro. Spre comparaţie, în aceeaşi perioadă a anului 2020, Grupul a vândut 125 de apartamente, cu o suprafaţă totală de 20.677 mp, 147 de locuri de parcare şi 4 spaţii comerciale şi alte unităţi pentru un total de 59,8 milioane euro.

Vânzările de apartamente au crescut într-un ritm accelerat în T3 2021, peste aşteptări, în principal datorită demarării cu succes a vânzărilor pentru One Cotroceni Park, cea mai mare dezvoltare a One United Properties până în prezent. Doar în T3 2021, One United Properties a pre-vândut 385 din totalul de 868 de unităţi rezidenţiale disponibile în One Cotroceni Park. Dezvoltarea are data de finalizare estimată pentru T4 2023.

În afară de One Cotroceni Park, Grupul a înregistrat o creştere semnificativă a vânzărilor din cadrul One Verdi Park, o dezvoltare cu 334 de unităţi rezidenţiale, care are un termen de livrare estimat pentru T3 2022.

"Rezultatele pe care le prezentăm astăzi acţionarilor noştri sunt o validare a poziţiei de lider pe care One United Properties o deţine pe piaţa dezvoltărilor rezidenţiale premium şi cu utilizare mixtă. Bucureştiul continuă să prezinte un potenţial de dezvoltare extraordinar. Demararea cu succes a vânzărilor pentru One Cotroceni Park demonstrează oportunitatea imensă pe care One United Properties o are pentru a-şi extinde brandul premium în dezvoltări la scară mai mare dedicate clienţilor cu venituri medii şi medii-mari. Vom continua să investim în dezvoltări similare, precum One Lake District şi One High District, unde intenţionăm să demarăm construcţiile în 2022," a declarat Andrei Diaconescu, cofondator al One United Properties.

În primele nouă luni din 2021, indicatorul EBITDA al One United Properties a crescut cu 170%, de la 91,7 la 247,8 milioane de lei, în timp ce profitul net a crescut cu 198%, ajungând la 191,2 milioane lei. Compania urmăreşte profitul brut ca indicator relevant întrucât o parte semnificativă a impozitului pe profit reprezintă impozitul amânat pe profit, generat în principal de câştigurile din evaluarea proprietăţilor, care vor deveni impozabile doar în cazul vânzărilor acestora. Impozitul pe profit pentru primele nouă luni ale anului curent s-a ridicat la 48,1 milioane de lei, din care 12,5 milioane de lei reprezintă cheltuiala efectivă, iar restul de 35,6 milioane de lei reprezintă impozitul amânat.

La 30 septembrie 2021, One United Properties avea în portofoliu terenuri pentru dezvoltare rezidenţială ulterioară, aflate în proces de obţinere a autorizaţiei de construcţie, cu o suprafaţă totală de peste 150.000 mp şi pe care Grupul preconizează dezvoltarea a peste 4.000 de apartamente.

În plus, One United Properties dispune de alte oportunităţi majore pentru viitorul portofoliu de terenuri al companiei, acestea fiind în momentul de faţă în diferite etape de negociere.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Minunat!!

    Dovada ca cine se ocupa cu spalatul de bani nu mai poate de atata "Coronavirus"!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro