ONU: Aşezările israeliene în teritoriile palestiniene ocupate se extind în număr record

F.D.
Internaţional / 8 martie

ONU: Aşezările israeliene în teritoriile palestiniene ocupate se extind în număr record

Aşezările israeliene din teritoriile palestiniene ocupate s-au extins în număr record şi riscă să elimine orice posibilitate practică a unui stat palestinian, a declarat vineri şeful pentru drepturile omului al ONU, relatează Reuters.

Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului, Volker Turk, a notat că creşterea numărului coloniilor israeliene echivalează cu transferul de către Israel a propriei populaţii, despre care a spus că este o crimă de război. Administraţia americană Biden a declarat luna trecută că aşezările sunt "inconsistente" cu dreptul internaţional, după ce Israelul a anunţat noi planuri de locuinţe în Cisiordania ocupată.

"Violenţa coloniştilor şi încălcările legate de colonizări au atins noi niveluri şocante şi riscă să elimine orice posibilitate practică de a înfiinţa un stat palestinian viabil", a declarat Turk într-un comunicat ce însoţeşte raportul de 16 pagini.

Raportul, bazat pe propria monitorizare a ONU, precum şi pe alte surse, documentează 24.300 de noi unităţi de locuinţe israeliene în Cisiordania ocupată pe o perioadă de un an până la sfârşitul lunii octombrie 2023, despre care spune că este cel mai ridicat număr înregistrat de când a început monitorizarea în 2017.

Raportul notează de asemenea că a existat o creştere dramatică a intensităţii, severităţii şi regularităţii atât a violenţei coloniştilor israelieni, cât şi a statului împotriva palestinienilor din Cisiordania ocupată, în special după atacurile mortale ale Hamas asupra Israelului din 7 octombrie.

Israelul pretinde un drept de naştere biblic asupra teritoriului unde se extind coloniştii. Armata sa afirmă că desfăşoară operaţiuni de combatere a terorismului în Cisiordania şi că vizează militanţi suspecţi, aminteşte Reuters.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Palestina nu mai exista, gata.., ii vanam ca pe niste sobolani ca si asa nu intereseaza pe nimeni, s/a meritat manevra cu hamas, 2000 de morti in schimb la tot teritoriu, asa ca nu mai scrieti , bla bla ca nu va convine , ca oricum facem ce vrem noi si pe desupra avem si spate, si nu unu ca doua US plus UK :))))

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9762
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0237
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8519
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.7888

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb