ONU:"Toate proiectele de exploatare a cărbunelui trebuie să înceteze imediat"

A.P.
Miscellanea / 03 martie

"Toate proiectele de exploatare a cărbunelui trebuie să înceteze imediat"

Toate proiectele planificate de exploatare a cărbunului trebuie să înceteze pentru ca lumea să renunţe cât mai repede la "dependenţa mortală" de această sursă de energie care sufocă planeta, spune secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, conform The Guardian, citat de Digi24.

Eliminarea cărbunelui din producţia de energie este poate cel mai important pas pentru a gestiona criza climatică cu care se confruntă omenirea şi planeta. Guterres a făcut acest apel în deschiderea summitului unui grup de ţări şi companii (PPCA - Powering Past Coal Alliance) care încearcă să elimine cărbunele ca formă de producţie de energie.

PPCA a fost fondată de Regatul Unit şi Canada în 2017, UK fiind una dintre ţările care susţine că va elimina complet folosirea cărbunelui până în 2024, dar care acum se confruntă cu presiuni pentru deschiderea unei noi mine de cărbune în regiunea Cumbria din nordul Angliei.

Regatul Unit urmează să găzduiască un summit climatic al ONU în noiembrie. La această reuniune, PPCA a anunţat că două alte ţări se vor alătura iniţiativei, Ungaria şi Uruguay. Membrii PPCA se angajează să renunţe la arderea cărbunelui pentru a genera energie până în anul 2030 în ţările dezvoltate şi să reducă folosirea sa cu 80% la nivel global.

"Astăzi, fac un apel la toate guvernele, companiile private şi autorităţi locale să îndeplinească trei paşi. În primul rând, să anuleze toate proiectele bazate pe cărbune pentru a încheia această dependenţă mortală. În al doilea rând, să încheie toate finanţările internaţionale oferite minelor de cărbuni. În al treilea rând, să demareze efortul global pentru a organiza tranziţia muncitorilor din domeniu către alte sectoare, inclusiv prin discuţii la fiecare uzină în parte", a spus Guterres.

În ciuda retoricii ecologiste, ţările continuă să susţină în tăcere proiecte de exploatare a cărbunelui

Deşi miniştrii britanic şi canadian ai energiei, respectiv mediului, şi-au lăudat ţările pentru măsurile luate în vederea eliminării cărbunelui, ei au evitat să discute de proiectele în derulare, precum cel din Cumbria sau proiecte pentru construcţia de noi mine în Alberta, Canada.

"Dacă lucrăm împreună, vom crea un viitor mai sănătos pentru copiii şi pentru nepoţii noştri", a spus Jonathan Wilkinson, ministrul canadian al mediului. O declaraţie similară a făcut şi Anne-Marie Trevelyan, ministrul Energiei din UK - "Regatul Unit merge înainte cu tranziţia spre potenţialul economic imens al tehnologiilor verzi".

Doug Parr, de la Greenpeace UK a declarat: "Deşi Regatul Unit ar trebui să conducă această alianţă, noi am început să accentuăm producţia de cărbune. Dacă planurile pentru noua mină (n. red. - de la Cumbria) nu sunt anulate, atunci Boris Johnson va fi distrus credibilitatea şi autoritatea morală necesară pentru a cere acţiuni concrete din partea liderilor mondiali".

Deschiderea acestei mine a fost criticată şi de comunitatea ştiinţifică din Marea Britanie, care a calificat eşecul guvernului în această privinţă drept "absolut ridicol".

Opinia Cititorului ( 7 )

 1. de ce?

  1. din cauza unei viziuni ecologico-agresive promovate de seful World Economic Forum (Klaus Schwab) , de Bill Gates (in alianta cu promotorul asa-zisei pandemii dr. "Mengele" Fauci).

   trebuie toti sa intelegeti ca nu e nici o pandemie.  

   mortalitatea la nivel mondial acum e de 0.023% ... la finalul pandemiei (reale!) de gripa spaniola mortalitatea urcase la 3.12 %. 

   acum nu e pandemie.  

   e preluare in forta a statelor si eliminare a drepturilor indivizilor (viitoare furnici intr-un stat mondial tiranic) sub pretextul unui "virus" fooooooooooooarte mortal care ne obliga sa stam in case si sa nu ne revoltam fata de demantelarea propriilor state de politicieni locali care au luat mita pentru a-si preda populatiile in mainile viitorilor tirani.  

   e doar un macro-plan la nivel mondial ca o mana de oameni cu puternice inclinatii tiranice sa preia state, sa le demanteleze sistemele lor administrativ-statale si sa le transforme in vitoare nuclee ale unui stat mondial tiranic.  

   Motivatia acestui demers este una "ecologista" (salvarea planetei de la incalzirea globala prin scaderea emisiilor de CO2). Aceasta initiativa a cunoscut expresia The Green Deal-ului (Acordului Verde) la care si Romania a aderat (aviz minerilor!). Presupune inchiderea generarii de energie din surse "murdare" , neecologice. Sa o numim...tiranie ecologica.  

   Demersul transformarii accelerate a economiilor nationale (si a economiei mondiale) e ideea lui Schwab (sef WEF) si presupune DEMOLAREA ECONOMIILOR ACTUALE (create pe un model poluant) si reconstructia lor pe un model "verde", ecologic. Acest demers se numeste "The Great Reset" (Marea resetare) si se afla in conexiune logica cu "Green Deal" (acordul verde). Ce pierd din vedere Gates sau Schwab sau alti tirani ca ei e ca economiile NU SUNT PRODUSELE statelor ci sunt produsele initiativelor antreprenoriale ale indivizilor privati. De aceea e imposibil ca intr-un an- doi (cum viseaza nebunii ante-amintiti) sa reconstruiesti economia mondiala intr-o forma "verde" (ecologica). Ce fac ei va ingenunchia economia Lumii Libere (a democratiilor) in fata RUsiei si Chinei CARE NU AU SUBSCRIS LA GREEN DEAL SI LA THE GREAT RESET. Ei folosesc in draci carbunele petrolul si gazul in continuare - de ce? Pentru ca sunt mai ieftini !  

   Exact acest avantaj al costului va pune in genunchi Europa si SUA si va pune pe primele locuri Rusia si China la nivel mondial !!!! Acesta e riscul!  

   Din acest punct de vedere Bill Gates si Klaus Schwab pot fi considerati cei mai puternici promotori ai comunismului de inclinatie ecologista , cei mai importanti stalpi ai viitoarei dominatii chinezo-ruse la nivel mondial!  

   Sper ca am fost clar cu tabloul situatiei.  

   Mai sunt multe detalii dar in principiu acesta e "scheletul " situatiei.  

   Un Vest care se sinucide economic , un Est comunist care va profita preluand lumea.  

   Daca cineva vrea sa salveze aceasta lume trebuie serios sa se gandeasca la eliminarea fizica a lui Gates, Schwab si a tuturor celor care contribuie la punerea in genunchi a Lumii Libere.

   iarta-mi raspunsul lung de la 1.1

   dar citeste cu rabdare, ai toate raspunsurile acolo.  

   prostii

   un singur cuvant e argument?

   studiaza tu sursele cum le-am studiat eu si mai vorbim 

   sunt mai conectat la surse de media externe decat o agentie de presa 

   pentru inceput studiaza site-ul WEF (Wold Economic Forum)  

   dar vezi ca pentru a studia toate iti trebuie engleza germana italiana si franceza fluent , gandire critica si viziune integratoare sintetica si un dram de inteligenta 

   mars la munca inainte de a spune ca sunt prostii cele scrise de mine 

  Asta zic si eu si am spus aici in comentarii atragandu-mi ura unor prosti. Unora cu intelect de mineri.

  Trecerea pe gaz este obligatorie si imediat. Iar apoi un plan de substituire partiala cu hidrogen. 

  1. repeta dupa mine:

   CARBUNE, PETROL SI GAZ METAN , TOATE EXPLOATATE DE ROMANIA LA MAXIM PENTRU A NU INTRA IN CAPCANA ECOLOGISTO-TIRANICA INTINSA DE WEF SI GREENPEACE !  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

15 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9245
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1111
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4560
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6701
Gram de aur (XAU)Gram de aur231.0234

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro