OPCOM:"Produsul de 15 minute va fi disponibil pe graniţa RO-HU în cadrul SIDC"

A.P.
Companii / 08 februarie

"Produsul de 15 minute va fi disponibil pe graniţa RO-HU în cadrul SIDC"

Transelectrica şi OPCOM, beneficiind de sprijinul participanţilor la piaţă şi al părţilor responsabile cu echilibrarea, confirmă că produsul transfrontalier de 15 minute va fi lansat în tranzacţionare continuă intrazilnică pe graniţa Romania-Ungaria în cadrul SIDC, în cooperare cu părţile maghiare MAVIR şi HUPX, potrivit unui comunicat de presă al Opcom.

Începând cu ziua de livrare 11 februarie 2021, produsul de 15 minute va fi disponibil pe graniţa RO-HU în cadrul SIDC (Cuplarea unică a pieţelor intrazilnice), ceea ce va duce la creşterea oportunităţilor pentru participanţii la piaţă de a-şi ajusta poziţiile comerciale pe piaţa intrazilnică mai aproape de livrarea fizică, sporind în acest fel beneficiile tranzacţionării energiei electrice şi reducând costurile acestora cu dezechilibrele în cazul abaterilor de la program.

Din data de 19 noiembrie 2019, pe graniţa RO-HU a fost disponibil exclusiv produsul transfrontalier de 60 de minute. Se preconizează că noua granularitate de timp de 15 minute disponibilă pe piaţa intrazilnică va facilita formarea unor semnale de preţ îmbunătăţite atât producătorilor de energie electrică, cât şi furnizorilor, ceea ce va conduce la un proces de tranzacţionare şi la programe de funcţionare eficiente. Ora de închidere a porţii, cu 60 de minute înaintea fiecărui sfert de oră, devine astfel mai apropiată de livrarea fizică, permiţând părţilor să ia în considerare prognoza actualizată de producţie şi consum.

Intervalul de decontare de 15 minute va conduce la o flexibilitate sporită a sistemului, reducând astfel comenzile de dispecer transmise pentru a gestiona dezechilibrele în timp real între cerere şi ofertă.

Informaţii tehnice suplimentare despre procesul de lansare vor fi publicate în curând.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

21 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9260
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1031
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4735
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7173
Gram de aur (XAU)Gram de aur234.7214

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro