Operatorul italian de televiziune Mediaset şi-a majorat la 15,1% participaţia deţinută la ProSieben

I.M.
Companii /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Operatorul italian de televiziune Mediaset şi-a majorat la 15,1% participaţia deţinută la rivalul german ProSiebenSat.1 Media, ca parte a planurilor de consolidare a industriei TV din Europa, transmite Reuters.

Într-un comunicat, compania italiană a informat că subsidiara sa din Spania a achiziţionat o participaţie de 5,5%, după ce, în mai, Mediaset a cumpărat 9,6%.

"Tranzacţia confirmă angajamentul Mediaset de a investi în viitorul dezvoltării libere a televiziunii în Europa şi de a debloca potenţialul de creştere în Germania, cea mai mare piaţă media europeană", a precizat operatorul italian de televiziune.

Luna trecută, un grup de investitori de Cehia şi Slovacia a achiziţionat o participaţie de 4% la ProSiebenSat.1 Media.

Czech Media Invest (CMI), deţinut de miliardarul ceh Daniel Kretinsky şi partenerii slovaci Patrik Tkac şi Roman Korbacka, au confirmat investiţia, după un anunţ la bursă.

Preluarea participaţiei face parte din strategia de construire a unui portofoliu de acţiuni minoritare în companii media din Europa, se arată într-un comunicat al CMI, potrivit sursei citate.

Kretinsky deţine 50% din CMI, Tkac 40% şi Korbacka 10%. Compania de investiţii deţine posturi de radio în Cehia şi România, ediţia franceză a revistei Elle şi alte active din domeniul media în Franţa.

Mediaset, fondat în 1987 de fostul premier italian Silvio Berlusconi, a anunţat în ultimele luni că este în favoarea creării unui jucător pan-european în sectorul TV pentru a face faţă concurenţei din acest sector.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS