Orange a semnat acordul pentru achiziţia pachetului majoritar de 54% din acţiunile Telekom Romania

J.P.
Companii / 9 noiembrie 2020

Orange a semnat acordul pentru achiziţia pachetului majoritar de 54% din acţiunile Telekom Romania

Orange România anunţă că a semnat acordul pentru achiziţia pachetului majoritar de 54% din acţiunile Telekom Romania Communications ("TKR"). Orange va plăti un preţ de achiziţie total de 268 milioane euro, fără exces sau deficit de trezorerie netă şi considerând ajustările ce au loc de regulă la finalizarea tranzacţiei, ce corespunde unei valori economice a companiei de 497 milioane euro, reprezentând 100% din capitalul Telekom Romania Communications şi incluzând baza de clienţi convergenţi, conform unui comunicat trimis redacţiei.

TKR are o cifră de afaceri de 622 milioane euro, raportată în 2019. Prin infrastructura de reţea pe care o deţine, TKR oferă servicii de telefonie fixă, internet în bandă largă şi televiziune pentru 5 milioane de clienţi, în timp ce 90.000 km de reţea de fibră optică conectează aproximativ 3 milioane de gospodării. De asemenea, oferă servicii convergente fix-mobil pentru aproximativ 881.000 de clienţi, la 30 iunie 2020, ca urmare a unui contract MVNO cu Telekom Romania Mobile. Aceşti clienţi vor migra către reţeaua mobilă Orange România după finalizarea tranzacţiei.

Orange România a raportat o cifră de afaceri de 1,1 miliarde euro în 2019.

Entitatea rezultată va avea ca obiectiv să devină alegerea preferată a clienţilor pentru servicii convergente pe piaţa din România, atât pentru segmentul consumer, cât şi pentru cel de business. De asemenea, tranzacţia va genera sinergii semnificative, ce vor rezulta din vânzarea combinată a serviciilor către clienţii existenţi, cât şi din optimizări la nivelul reţelei, inclusiv economii de scară.

Încheierea tranzacţiei este supusă unor condiţii precedente uzuale, în particular aprobarea tranzacţiei de către Comisia Europeană şi de către alte autorităţi competente, şi este aşteptată să se finalizeze în a doua jumătate a anului 2021. Până la aprobarea şi finalizarea tranzacţiei, ambele companii vor continua să funcţioneze independent.

Mari-Noëlle Jego-Laveissière, Deputy CEO pentru Orange în Europa, a comentat: "Această achiziţie este un pas important pentru accelerarea strategiei noastre convergente în Europa. România este o piaţă cheie pentru Orange şi o remarcabilă poveste de succes. Tranzacţia confirmă angajamentul nostru pe termen lung pe piaţa din România. Ne propunem să contribuim la dezvoltarea sectorului telecom prin investiţii constante în infrastructuri de reţea performante şi în servicii inovative."

Liudmila Climoc, CEO Orange România, comentează: "Este un moment important pentru piaţa românească de telecomunicatii, care va duce la creşterea atractivităţii sale atât în ceea ce priveşte serviciile telecom convergente, cât şi infrastructura de înaltă calitate, sporind in acelasi timp competiţia. Această tranzacţie va aduce noi oportunităţi pentru dezvoltarea de servicii convergente, cu mai multe beneficii şi o paletă mai largă de opţiuni oferite clienţilor, dar şi pentru dezvoltarea sustenabilă a economiei digitale. Complementaritatea celor două reţele ne va permite să aducem împreună nu doar clienţi şi echipe, ci şi cea mai bună expertiză în ceea ce priveşte calitatea serviciilor şi a unei infrastructuri de reţele fixe şi mobile pregătite pentru provocările viitorului."

OTE încheie acordul de vânzare a Telekom Romania Communication (TKR) către Orange România

La valoarea agreată de 497 milioane euro pentru întregul pachet de acţiuni (100%), valoarea acţiunilor deţinute de OTE este de 268 milioane euro, valoarea putând fi supusă unor ajustări, la încheierea tranzacţiei, pentru a balansa modificările anumitor elemente, precum datoria netă sau capitalul circulant.

OTE îşi păstrează statutul de acţionar majoritar al Telekom Romania Mobile Communications S.A. ("TKRM").

În prezent, TKR are o reţea fixă de telecomunicaţii la nivel naţional, care deserveşte aproximativ 930.000 de clienţi de Internet de mare viteză, şi 1,2 milioane de abonaţi la serviciile TV. În 2019, TKR a înregistrat venituri de 622 milioane euro.

Tranzacţia nu este estimată a avea un impact major asupra fluxurilor de numerar sau contului de datorii ale OTE.

Dl. Michael Tsamaz, Preşedinte al Consiliului de Administraţie şi Director General al OTE, a precizat că: "Vânzarea participaţiilor deţinute în Telekom Romania Communications este o decizie strategică luată în contextul redefinirii priorităţilor şi planurilor de creştere ale Grupului OTE, pentru a sprijini dezvoltarea Grupului şi a genera valoare pentru toate părţile implicate. OTE a investit semnificativ de-a lungul anilor pentru a sprijini performanţa Telekom Romania şi rămâne pe piaţă prin Telekom Romania Mobile Communications. Doresc să mulţumesc echipei de management şi angajaţilor Telekom Romania pentru realizările de până acum. Sunt convins că vor continua să ofere tot ce au mai bun nu doar în perioada următoare, până la finalizarea tranzacţiei, ci şi ulterior. Achiziţia TKR de către Orange România va asigura creştere pe viitor. Aceasta setează premisele consolidării competitivităţii pe piaţă în beneficiul clienţilor şi pe cele ale transformării digitale ale economiei şi societăţii româneşti."

Barclays Bank PLC este consultantul financiar al OTE, iar Dechert, Eversheds şi Freshfields sunt consultanţii juridici şi de reglementare.

Tot în această zi, mandatul Directorului General al Telekom Romania Communications S.A. şi al Telekom Romania Mobile Communications S.A., Dl. Miroslav Majoro¹, se încheie cu succes. Dl. Vladan Pekovic este numit în funcţia de Director General al celor două companii, având misiunea de a asigura o tranziţie lină până la finalizarea tranzacţiei şi de a continua dezvoltarea operaţiunilor mobile.

"Doresc să îi mulţumesc domnului Majoro¹ pentru contribuţia sa valoroasă din ultimii cinci ani. Concentrat pe digitalizare, convergenţă şi mentalitate de creştere, acesta a adus o îmbunătăţire solidă a rezultatelor de business. Prin efortul constant şi dedicarea întregii echipe, Telekom Romania s-a transformat radical şi a devenit o organizaţie mai performantă", a spus dl. Michael Tsamaz.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb