Orange Business Services lansează ediţia a patra a raportului Business Internet Security 2021

G.U.
Companii / 25 noiembrie 2021

Orange Business Services lansează ediţia a patra a raportului Business Internet Security 2021

Orange Business Services lansează ediţia a patra a raportului Business Internet Security 2021, în care sunt prezentate şi analizate cele mai noi informaţii din domeniul securităţii cibernetice, în contextul transformării digitale rapide în toate sectoarele de business, conform unui comunicat de presă.

Provocările ce ţin de securitatea cibernetică au crescut semnificativ în ultimul an pe măsură ce multe companii au migrat spre moduri de lucru hibrid sau remote şi şi-au transformat modelul operaţional. Raportul dezvăluie principalele ameninţări, riscuri şi predicţii de securitate cibernetică identificate la nivel local de către experţii Orange Business Services.

Conform Business Internet Security, dacă în anul 2019 atacurile de tip ransomware reprezentau doar 3% din totalul incidentelor detectate, astăzi, în 2021, sunt cele mai întâlnite atacuri. Acestea reprezintă 31% din total şi vizează, în special, sectorul sănătăţii şi instituţiile publice pentru a compromite sistemele informatice. Pe locul doi, însumând 29%, atacurile de tip phishing au continuat să fie raportate la nivel local, mai ales prin intermediul campaniilor de SMS, Whatsapp şi email. Principalele victime ale acestor incidente au fost clienţii instituţiilor bancare şi cei din retail.

Potrivit sursei citate, statisticile realizate la nivel de industrii evidenţiază că, anul acesta, industria de retail a fost cea mai expusă atacurilor cibernetice. Evoluţia spectaculoasă a sectorului de e-commerce, pe fondul pandemiei Covid-19, s-a continuat printr-un ritm accelerat al cumpărăturilor online, dar şi prin creşterea semnificativă a numărului de magazine online, ceea ce a făcut ca riscurile cibernetice să devină din ce în ce mai mari pentru acest sector. Astfel, 29% din totalul incidentelor au fost detectate în acestă industrie, urmată apoi de domeniul transporturilor cu 27%.

În ceea ce priveşte oraşele cele mai afectate de atacuri cibernetice în ultimele 12 luni, Bucureştiul ocupă primul loc, cu o medie lunară de 600.000 incidente detectate şi prevenite, urmând apoi Iaşi şi Timişoara cu 400.000, respectiv 370.000.

"În 2021, am observat o creştere importantă a atacurilor cibernetice care pot compromite sistemele şi datele utilizatorilor, atât în volum cât şi în complexitate, odată cu extinderea soluţiilor software folosite de către companii şi indivizi. Soluţiile noastre de securitate oferite clienţilor B2B au detectat şi blocat atacuri complexe, în special tentative de phishing, ransomware şi atacuri Distributed Denial of Service (DDoS). Însă, cea mai importantă provocare, în rândul companiilor, dar şi în rândul utilizatorilor casnici, rămâne lipsa de conştientizare a riscurilor şi a expunerii în mediul online" - Ioan Constantin, Cyber Security Expert Orange România

Raportul Business Internet Security 2021 face parte dintr-un ecosistem dezvoltat de Orange Business Services care are ca scop creşterea nivelului de conştientizare privind securitatea cibernetică. Astfel, prin serviciul Business Internet Security (BIS), un sistem complet de securizare a conexiunilor de internet, sunt identificate şi blocate lunar peste 8 milioane de ameninţări în infrastructura de securitate a clienţilor business Orange.

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro