Orange România anunţă rezultatele financiare pentru al doilea trimestru din 2022

G.D.
Companii / 28 iulie

Orange România anunţă rezultatele financiare pentru al doilea trimestru din 2022

Grupul Orange anunţă astăzi rezultatele financiare pentru al doilea trimestru al anului 2022, disponibile la 30 iunie, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, în intervalul aprilie - iunie, Grupul Orange România a realizat o cifră de afaceri consolidată în valoare de 381 de milioane de euro. Dinamica pieţei în T2 2022 este caracterizată de creşterea vânzărilor de echipamente, în pofida contextului global nefavorabil ce a condus către stocuri scăzute, dar şi de diminuarea veniturilor din servicii, provocate de scăderea ratelor de terminaţie. În primele şase luni din 2022 cifra de afaceri este de 766 de milioane de euro.

La 30 iunie 2022, Grupul Orange România oferea servicii mobile către 10,4 milioane de clienţi, servicii fixe în bandă largă către 1,3 milioane de clienţi, iar servicii de televiziune prin cablu şi satelit către 1,5 milioane de clienţi.

Reţea: mii de locuitori din rural au primit acces 4G

Pe parcursul trimestrului al doilea din 2022, peste 8.000 de locuitori din 21 de localităţi din mediul rural au primit acces la conectivitate 4G, acoperirea fiind de 98,41% din populaţie. În acelaşi timp, 262 de noi localităţi din mediul urban şi rural s-au bucurat de avantajele reţelei 4G+, acoperirea atingând 74,19% din populaţie. În ceea ce priveşte reţeaua 5G, aceasta este disponibilă din luna iunie şi în municipiul Bacău. Astfel, numărul oraşelor în care clienţii beneficiază astăzi de conectivitate Orange 5G ajunge la 18.

Orange Business Services: soluţiile de cloud şi securitate cibernetică rămân cele mai cerute

Veniturile totale din servicii pentru companii au continuat să crească în al doilea trimestru din 2022, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Tendinţa a fost susţinută de segmentul IT&C, prin evoluţii pentru serviciile de securitate cibernetică şi cloud, subliniază sursa citată.

Servicii digitale: funcţionalităţi extra pentru canalele digitale şi YOXO

În T2 2022 tendinţa de adopţie a serviciilor digitale şi a zonei de e-commerce rămâne constantă, nivelul de utilizare a serviciului My Orange pentru tranzacţii procesate digital înregistrând +25% faţă de perioada similară a anului trecut. Canalele de chatbot, Djingo, şi voicebot, Djia, au fost din ce în ce mai solicitate de clienţi în T2 2022, cu un număr sporit de conversaţii finalizate, dar şi cu noi funcţionalităţi lansate, precum roaming sau asistenţă în plasarea comenzilor online.

Din T2 2022, clienţii YOXO au şi mai multe beneficii în aplicaţia dedicată, precum lansarea magazinului online YOXO unde au la dispoziţie telefoane, accesorii şi obiecte conectate în magazin, fără contract şi cu preţuri avantajoase. În plus, YOXO a demarat tot în T2 o campanie de conştientizare a impactului asupra mediului pe care îl au comportamentele digitale ale clienţilor şi de promovare a unor acţiuni ce reduc acest impact.

"Suntem la mijlocul lui 2022, iar contextul geo-politic şi economic global incert au transformat profund zona de business, dinamismul şi rezilienţa specifice industriei noastre fiind puternic încercate. În acest peisaj atipic, am reuşit să concretizăm multe dintre planurile începute, precum extinderea consistentă a reţelelor noastre, la care s-a adăugat şi o nouă prezenţă 5G în zona de Nord-Est a ţării, sau implementarea unor funcţionalităţi suplimentare pentru canalele digitale şi noile lansări YOXO, înregistrând şi o creştere constantă în zona de B2B. Le mulţumesc echipelor Orange pentru implicarea şi perseverenţa lor, care au asigurat performanţa noastră în tot acest semestru", a declarat Liudmila Climoc, CEO Orange România, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9419
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.9805
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0577
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6702
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.2533

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro