Oraşele New York, Seattle şi Portland, ameninţate de Guvernul Trump cu tăieri bugetare

A.B.
Internaţional / 22 septembrie 2020

Oraşele New York, Seattle şi Portland, ameninţate de Guvernul Trump cu tăieri bugetare

Departamentul american al Justiţiei avertizează oraşele progresiste New York, Portland şi Seattle că ar putea fi private de finanţări federale, din cauza unui presupus laxism în menţinerea ordinii, în prelungirea unui decret publicat la începutul lui septembrie de către Donald Trump, relatează AFP şi News.ro

Autorităţile de la New York au ameninţat cu sesizarea justiţiei în cazul în care Guvernul republican îşi pune ameninţările în practică.

"Nu putem irosi fonduri publice când securitatea cetăţenilor este în joc", a ameninţat luni secretarul american al Justiţiei Bill Barr.

Guvernul Trump consideră că autorităţile locale din New York, Seattle şi Portland au lăsat să crească "anarhia, violenţa şi distrugerea".

El arată cu degetul Portlandul şi Seattle din cauză că nu au oprit degenerări în marja unor manifestaţii antirasiste după moartea lui George Floyd, un aforamerican ucis prin asfixiere de către un poliţist alb, în timp ce-l aresta, la Minneapolis.

În ceea ce priveşte Seattle este vorba mai ales despre "zona autonomă" instaurată într-un cartier al oraşului rimp de mai multe săptămâni, din care poliţia s-a retras.

Însă acest perimetru a fost evacuat de poliţie la începutul lui iulie, după mai multe incidente, inclusiv două sângeroase, în urma cărora forţele de ordine au preluat controlul.

În ceea ce priveşte Portlandul, Guvernul Trump denunţă "haosul" manifestaţiilor zilnice, în marja cărora au avut loc distrugeri.

New Yorkului i se reproşează atât faptul că nu a deschis proceduri judiciare împotriva unor manifestanţi arestaţi la marşuri, în primăvară, cât şi o creştere a numărului atacurilor armate în oraş în ultimele luni.

"CONTRAR CONSTITUŢIEI"

"Totul este profund politic şi contrar Constituţiei", au reacţionat, într-un comunicat comun primarii celor trei oraşe.

Ei acuză Guvernul Trump de faptul că "fuge de responsabilităţile pe care le are şi aruncă vina sa asupra altora, pentru a-şi ascunde eşecurile".

Guvernatorul statului New York Andrew Cuomo a avertizat că dacă Guvernul trump încearcă să priveze oraşul New York de o parte a finanţăriisale federale, va sesiza justiţia.

Un consilier juridic de la Primăria New Yorkului a subliniat într-o conferinţă de presă că finanţările federale sunt hotărâte de către Congres şi nu de Guvern.

În 2019, New Yorkul a primit finanţări federale în valoare de 8,4 miliarde de dolari - reprezentând 9,1% din bugetul său.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

19 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0186
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5297
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4736
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.3750

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro