Abonament gratuit
Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”

Orban acuză guvernul demis că face angajări pentru a-şi "fixa" oamenii în instituţii publice

M.I.A.
Politică /

Ludovic Orban (Sursă foto: Twitter)

Ludovic Orban (Sursă foto: Twitter)

Premierul desemnat Ludovic Orban acuză Guvernul demis că organizează concursuri în instituţii publice pe posturi care fie au fost vacante, fie au fost ocupate prin delegare, scopul fiind, în opinia lui Orban, acela ca PSD să îşi "fixeze clientela politică" pe posturi. Liderul PNL anunţă în aceste condiţii că viitorul Guvern va da OUG pentru reorganizarea ministerelor şi va anula concursurile organizate fără respectarea legii, informează News.ro.

"Nu poţi să laşi rămăşiţele guvernului demis, care fac prostii în fiecare zi, care îşi acoperă urmele, care îşi plasează oamenii în funcţii publice pe nişte concursuri organizate brusc. În toate instituţiile guvernamentale se fac concursuri la greu, pe bandă rulantă, pe toate poziţiile vacante în care candidează unul pe post, evident, clientela politică a PSD-ului, de prin cabinetele PSD sau oameni care fuseseră puşi cu delegare să conducă diferite direcţii, servicii. Operaţiunea care se efectuează astăzi în toate instituţiile publice este de fixare a clientelei pesediste la butoane, pe ideea că noi, când o să ne ducem şi o să preluăm conducerea ministerelor ori celorlalte structuri va trebui să lucrăm cu oamenii PSD-ului care sunt fixaţi pe post şi care or să ne boicoteze din prima zi, asta se întâmplă" a afirmat Ludovic Orban duminică seară, într-o emisiune la B1 Tv.

Premierul desemnat mai spune că "se întâmplă nenorociri în fiecare zi" şi că, după ce timp îndelungat au fost numişi interimar oameni în funcţii de conducere, acum PSD "îşi plantează clientela pe funcţiile respective", transmite aceaşi sursă.

"Noi vom fi obligaţi să dăm această Ordonanţă de Urgenţă pentru că din 28 de miniştri sunt 16 miniştri în guvern. (...) Va trebui să dăm această Ordonanţă de Urgenţă. Le spun de acum, vom da Ordonanţă de Urgenţă privind reorganizarea tuturor ministerelor şi asta va permite refacerea organigramelor pentru toate ministerele. De asemenea, vom anula toate concursurile care nu au respectat legea. Se trezesc peste noapte să dea concursuri, peste tot" a adăugat Ludovic Orban.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie