Orban anunţă un nou program de finanţare pentru administraţiile locale

A.P.
Politică / 27 februarie

Ludovic Orban

Ludovic Orban

Vechiul program PSD, privind finanţarea proiectelor locale (cunoscut sub denumirea PNDL - Programul Naţional de Dezvoltare Locală) va prinde viaţă şi în guvernarea liberalilor, a anunţat preşedintele PNL, Ludovic Orban, în cadrul unei intâlniri regionale politice desfăşurate la Focşani, pe tema Mecanismului de rezilienţa şi redresare precum şi în privinţa unor oportunităţi de finanţare, scrie g4media.

Orban a spus că încă nu s-a stabilit clar cum va arăta acest program, dar că vor exista dezbateri începând cu partea a adoua anului 2021, pentru a se stabili principiile de finanţare a proiectelor locale, astfel încât să nu existe "discriminare politică".

"Vom lansa un nou program de dezvoltare locală (...) Începand cu partea a doua a anului, vom avea dezbateri pentru a stabili ce urmează să finanţăm. O vom face în consutare cu autorităţile locale, vom stabili mecanisme, criterii, astfel încât să nu existe discriminare politică la finanţarea proiectelor, să aibă acces primăriile în funcţie de criteriile de prioritizare. Şi evident vom aloca o sumă importantă", a anunţat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

De asemenea, liderul liberal a mai spus că proiecte locale vor fi finanţate anul acesta şi prin Compania Naţională de Investiţii, fiind prevăzută în buget, în acest sens, suma de 1 miliard de lei.

"De asemenea, am prevăzut şi credite de angajamente care să permită lansarea de noi proeicte pe plan local. Şcoli, grădiniţe şi săli de sport s-au cam făcut, de aceea am vrut să extindem puţin portofoliul de poriecte", a mai adăugat Orban.

El s-a arătat nemulţumit de modul în care funcţionează în prezent Compania Naţională de Investiţii (CNI), apreciind că structura în forma în care există îngreunează procedurile de licitaţii.

"Trebuie să găsim o modalitate ca procedurile de licitaţie să fie derulate mai repede de către CNI. Sunt mai multe variante la care ne gândim, fie să reorganizăm CNI în structuri regionale pentru proiectele mai mari, fie - dacă există procedură legală - să putem delega atribuţiile de achiziţie către autorităţi locale. Încă n-am ajuns la o decizie, dar cert este că există posibilitatea ca în anul în curs să finanţăm noi proiecte de dezvoltare locală", a spus Orban.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. Alte fabulatii, alte promisiuni, alte lucruri programate sa se intample undeva in viitor, la pastele Cailor...

  Iarasi vorbe precum: "ne dorim, trebuie sa, vom face, vom drege" 

  1. ia gargara scrisa de tine si amestec-o cu niste pompon maron si taci ------->>>> PAPAGAL DE SERVICIU

  PRIMARUL V-A ÎNLOCUI GRĂMADA DE BOLOVANI - FILOZOFICĂ - DIN CENTRU CU WC PUBLIC ECOLOGIC : PT. ZĂDĂRNICIRE ...

  1. Alti oameni la vremuri noi,Toti terebuie sa ne inbogatim ,ce naiba,numai ei?Si repede ,un ciclu electoral easte doar de 4 ani si vine altul ca PARTIDUL MEU

   Apai dara in aceasta tara unde dastepti ca tine votara ce vrei sa rasara ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

21 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9260
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1031
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4735
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7173
Gram de aur (XAU)Gram de aur234.7214

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro