Orban: "Dacă, în termen de 10 zile, Guvernul nu va emite hotărârea pentru organizarea alegerilor locale, voi sesiza PÎCCJ"

I.A.
Politică / 24 aprilie

Orban: "Dacă, în termen de 10 zile, Guvernul nu va emite hotărârea pentru organizarea alegerilor locale, voi sesiza PÎCCJ"

Preşedintele partidului Forţa Dreptei Ludovic Orban a anunţat că va face o sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), dacă Guvernul nu va emite, în termen de 10 zile, hotărârea pentru organizarea alegerilor locale parţiale în cele 57 de localităţi unde nu sunt primari aleşi legitim, prin votul popular, potrivit news.ro.

El a adăugat că, prin acest refuz, Executivul comite abuz în serviciu şi împiedică exercitarea drepturilor electorale.

Ludovic Orban a afirmat astăzi la Parlament: "Somez Guvernul să emită hotărârea de Guvern cu privire la organizarea alegerilor locale în cele 57 de localităţi în care este vacantată funcţia de primar. Joaca s-a terminat! Astăzi, Guvernul a arătat foarte clar că nu doreşte să organizeze alegeri, aducând elementul ultim necesar pentru a constata că se află într-o situaţie gravă şi anume aceea de a comite infracţiuni. Le atrag atenţia membrilor Guvernului că, prin refuzul de a emite hotărârea de Guvern privind organizarea alegerilor, se află în situaţia de a comite două infracţiuni - cea de abuz în serviciu în care intervine agravanta din Legea răspunderii ministeriale şi infracţiunea de împiedicare a exercitării drepturilor electorale. S-a ajuns într-un punct în care nu mai pot să accept atitudinea antidemocratică a acestui Guvern, dispreţul faţă de Constituţie, legile ţării, drepturile fundamentale ale cetăţenilor, cum este dreptul de a alege, şi faţă de dezastrul pe care îl comunităţile locale, prin refuzul de a organiza alegeri, astfel încât aceste comunităţi locale să beneficieze de primari care să fie investiţi cu legitimitatea acordată de votul popular".

Acesta a mai spus că va transmite o scrisoare fiecărui ministru în care să le explice infracţiunile pe care le comit prin refuzul organizării acestor alegeri.

Orban a completat: "Le voi transmite mâine o scrisoare fiecărui ministru în care le voi spune, printre altele, că astăzi se cred mari şi tari, că pot să îşi permită orice abuz şi că pot să îşi permită să calce în picioare orice lege şi că îşi imaginează că nu se va găsi un procuror suficient de curajos care să instrumenteze un astfel de dosar. Dar mâine s-ar putea să nu mai fie miniştrii, iar faptele rămân şi infracţiunile au fost comise. Dacă în termen de 10 zile nu vor emite hotărârea de Guvern pentru organizarea alegerilor, voi depune sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a solicita declanşarea anchetei penale pentru săvârşirea de către membrii Guvernului a celor două infracţiuni care, din punctul meu de vedere, sunt săvârşite prin refuzul de organizare a alegerilor, şi anume abuzul în serviciu şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale".

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9678
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5710
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2353
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7886
Gram de aur (XAU)Gram de aur303.8212

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb