Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

ORBAN, DUPĂ DISCUŢIILE CU ALDE:În principiu, nu există niciun punct de vedere exprimat de partenerii noştri la negociere

D.I.
Politică /

Ludovic Orban

Ludovic Orban

Premierul desemnat, Ludovic Orban, spune că, din punctul său de vedere, cea mai mare parte a punctelor discutate cu reprezentanţii ALDE sunt rezolvate. "În principiu, nu există niciun punct de vedere exprimat de partenerii noştri la negociere care să reclame o problemă din partea noastră", susţine el.

"Am luat act de punctele de vedere şi de solicitările exprimate de reprezentanţii ALDE şi pot să vă spun că sunt, cea mai mare parte a punctelor care au fost în discuţie, din punctul meu de vedere sunt rezolvate. Cota unică de impozitare, se ştie foarte clar, PNL este cel care a introdus această reformă fiscală privind cota unică de impozitare şi este un apărător hotărât al cotei unice de impozitare", a afirmat Orban, joi seară, după discuţiile cu delegaţia ALDE.

El a adăugat că a creşte alocările bugetare pentru investiţii este şi obiectivul PNL, iar solicitarea legată de marile proiecte de infrastructură este una pertinentă.

Orban a spus că, în ce priveşte cerinţa privind justiţia, PNL respectă voinţa cetăţenilor, exprimată la referendum. De asemenea, în ceea ce priveşte desfiinţarea Secţiei speciale, PNL a înaintat un proiect de lege.

"În principiu, nu există niciun punct de vedere exprimat de partenerii noştri la negociere care să reclame o problemă din partea noastră", a afirmat el.

Referitor la cooptarea PMP la guvernare, Orban a spus că opţiunea exprimată de ALDE este pentru un guvern monocolor PNL, ceea ce reprezintă şi opţiunea liberalilor.

"Deocamdată nu au existat, în discuţiile de până acum, cereri exprese de participare la guvernare cu miniştri. Sigur că la alte nivele suntem deschişi unor experţi, unor oameni competenţi sau unor soluţii care pot fi propuse de partenerii noştri", a mai spus premierul desemnat.

El a spus că are încredere că împreună cu partenerii cu care au dat jos Guvernul Dăncilă se va reuşi şi învestirea noului Executiv.

"Din discuţiile purtate până în momentul de faţă, nu văd elemente de divergenţă majoră, care să determine o formaţiune sau alta să nu voteze investirea Guvernului. De altfel am pornit la un drum împreună şi nu văd de ce ne-am opri la jumătatea lui", a declarat Orban.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS