ORBAN:"Generaţiile actuale şi cele viitoare trebuie educate în spiritul respectării egalităţii de şanse şi de gen"

J.P.
Miscellanea / 08 mai

"Generaţiile actuale şi cele viitoare trebuie educate în spiritul respectării egalităţii de şanse şi de gen"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, susţine că generaţiile actuale şi cele viitoare trebuie educate în spiritul respectării egalităţii de şanse şi de gen, arătând că, fără această educaţie, nu pot fi puse bazele unui stat democratic şi european, conform Agerpres.

"Începând cu anul 2015, 8 mai a devenit Ziua Naţională a Egalităţii de Şanse între femei şi bărbaţi. Activitatea mea parlamentară anterioară, de fost membru al Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor, în legislatura 2012-2016, mi-a consolidat opinia referitoare la faptul că generaţiile actuale şi cele viitoare trebuie educate în spiritul respectării egalităţii de şanse şi de gen. Fără această educaţie nu putem pune bazele unui stat democratic şi european. Statul român garantează egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi şi m-aş bucura ca, de la an la an, numărul femeilor care aleg să intre în politică pe criterii de competenţă, profesionalism, activism corect şi determinare să crească", a scris Orban, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

El precizează că România, ca şi alte state europene, este semnatara unor convenţii şi tratate internaţionale care pun accent pe educaţie ca mijloc de combatere a discriminărilor, dar şi de prevenire a violenţei asupra femeilor, punctând că eliminarea discriminărilor este un deziderat care "poate aduce beneficii indiscutabile".

"Eliminarea discriminărilor este un deziderat care poate aduce beneficii indiscutabile. Astfel, potrivit Institutului European pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi, îmbunătăţirea egalităţii de gen în Uniunea Europeană ar genera până la 10,5 milioane de locuri de muncă suplimentare până în 2050", precizează Ludovic Orban.

Preşedintele Camerei Deputaţilor le îndeamnă pe colegele sale, în acest context, să intre în competiţie "de pe picior de egalitate" cu colegii lor de partid.

"La Camera Deputaţilor avem, în prezent, 63 de doamne care îşi desfăşoară activitatea parlamentară în structurile în care au fost alese. În calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, dar şi de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, susţin, în continuare, eliminarea oricărei discriminări explicite sau implicite şi le îndemn pe toate colegele mele, indiferent de formaţiunea politică la care au aderat sau de doctrina politică pe care au îmbrăţişat-o, să depăşească orice fel de barieră scrisă sau nescrisă şi să intre în competiţie de pe picior de egalitate cu colegii lor de partid", mai arată Orban în mesajul său.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. In guvern(ca si ministrii), cate femei sunt,Sica?Si alea vai de capul lor!

    observ ca despre competenta nu se mai vorbeste .se vorbeste tot mai mult de gen , culoare , pile ,

    Acesti borfashi sunt dresati ca sa arunce cat mai multe petarde. Cand sunt intrebati ce fac, incep sa halesca rahat si sa dea vina pe altii, ei doresc dar nu se poate. Asa au facut cu pensiile. Cica nu sunt bani. Pentru fiare vechi (arme) au bani.

    Tăvălirea prin prăvălire și încătușare = educare .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Sistemul bancar după un an de pandemie”
Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9242
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1233
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7569
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.1626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
piperea.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
energynomics.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro