Orban iniţează negocierile pentru învestirea Guvernului

F.D.
Politică /

Orban iniţează negocierile pentru învestirea Guvernului

Premierul Orban a declarat intrarea pe linie dreaptă în procedura de învestire a Guvernului; "astăzi vom avea un şir de întâlniri cu reprezentanţii formaţiunilor care au anunţat că susţin învestirea Guvernului"

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat, astăzi că se intră "în linie dreaptă" cu învestirea Guvernului, el urmând a participa la şedinţa Birourilor reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului unde se stabileşte calendarul învestirii. Orban a precizat că a pregătit un document cu învestirea tuturor guvernelor din 1989, dar şi un document cu principalele probleme pe care trebuie să le rezolve un Guvern legitim. Orban a precizat că formaţiunile care au anunţat că susţin învestirea Guvernului deţin 225 de voturi şi există promisiuni din partea altor 9 parlamentari că vor vota. De asemenea, Orban a afirmat că se poartă discuţii cu alţi 20 de parlamentari pentru a fi convinşi să voteze.

"Intrăm pe linie dreaptă în procedura de învestire a Guvernului, voi participa la reuniunea Birourilor Permanente Reunite şi voi face o propunere de calendar pentru învestirea Guvernului, prezentând mai multe categorii de documente", a afirmat Ludovic Orban.

Acesta a spus că a pregătit un documentar cu calendarul învestirii tuturor guvernelor din 1989, dar şi un document cu probleme care trebuie rezolvate de către "un guvern legitim cu capacitate deplină de exercitare a prerogativelor".

"Astăzi vom avea un şir de întâlniri cu reprezentanţii formaţiunilor care au anunţat că susţin învestirea Guvernului", a mai anunţat Orban, precizând că, la ora 13:30 se va întâlni cu delegaţia PMP, la ora 15.00 cu minorităţile, la ora 16.00 cu USR, la 17.00 cu UDMR şi la 18.00 delegaţia ALDE.

Premierul desemnat va semna acorduripolitice cu partidele care susţin învestirea Guvernului.

Acesta a excplicat că partidele care susţin învestirea Guvernuui deţin 225 de voturi şi există promisiuni din partea altor 9 parlamentari că vor vota. De asemenea, Orban a precizat că se poartă discuţii cu alţi 20 de parlamentari pentru a fi convinşi să voteze.

Premierul desemnat a afirmat şi că se aşteaptă la boicotarea şedinţei de plen, în sensul în care se doreşe să nu existe cvorum, dar a afirmat că partidele care susţin Guvernul ar trebui să poată asigura numărul necesar de parlamentari.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS