Ordinul de ministru care permite încheierea mediilor cu doar două note, trimis spre publicare în Monitorul Oficial

S.B.
Miscellanea / 8 iunie

Ordinul de ministru care permite încheierea mediilor cu doar două note, trimis spre publicare în Monitorul Oficial

Ordinul ministrului Educaţiei care permite încheierea mediilor cu doar două note a fost semnat şi trimis, joi, spre publicare în Monitorul Oficial, informează news.ro.

De asemenea, situaţia şcolară anuală a elevilor poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată de către consiliul profesoral.

"Astăzi, 8 iunie 2023, fost trimis, spre publicare în Monitorul Oficial, Ordinul ministrului educaţiei nr. 4.430/2023 pentru modificarea şi completarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar (aprobat prin Ordinul ministrului educaţiei nr. 4.183/2022)", anunţă, joi, Ministerul Educaţiei.

Sursa citată precizează că au fost integrate propunerile de modificare a proiectului supus consultării publice, astfel încât:

în anul şcolar 2022-2023, numărul minim de calificative/note acordate elevului la o disciplină de studiu este de două.

în anul şcolar 2022-2023, situaţia şcolară anuală a elevilor, pe clase, poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată de către consiliul profesoral din unitatea de învăţământ în şedinţa de încheiere a cursurilor şi fără ca acesta să aprobe raportul privind situaţia şcolară anuală.

Ministerul precizează că modificările aduse Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar "au fost făcute în interesul elevilor, în contextul în care procentul de participare la protestul personalului din învăţământ este diferit, de la o unitate de învăţământ la alta".

"Modificările propuse asigură cadrul legal pentru încheierea situaţiei şcolare a elevilor cu minimum două note/calificative de către profesorii care sunt în activitate în această perioadă sau care îşi reiau activitatea şi nu implică încheierea situaţiei şcolare de către conducerea unităţii şcolare sau de către un alt cadru didactic decât cel care predă la clasă", a mai transmis Ministerul educaţiei.

Sursa citată a precizat că prevederea referitoare la eliminarea obligativităţii validării situaţiei în Consiliul profesoral reprezintă o măsură de simplificare a procedurilor la nivelul unităţilor de învăţământ, în contextul perioadei scurte de timp rămase până la finalizarea cursurilor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Deducem de la sursa citată că se insistă cu "numărul este de două" . În al "douăsprezecelea" ceas speraserăm ca oamenii de cultură din guvern să-și arunce un ochi pe text

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb