Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo impun reguli stricte spectatorilor care vor asista la întreceri

G.U.
Sport / 23 iunie

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo impun reguli stricte spectatorilor care vor asista la întreceri

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au anunţat astăzi, cu o lună înaintea ceremoniei de deschidere, noile reguli, foarte stricte, pentru spectatorii care vor asista la întrecerile din cadrul competiţiei care va avea loc în perioada 23 iulie - 8 august, informează AFP, conform Agerpres.

Preşedinta comitetului Tokyo-2020, Seiko Hashimoto, a declarat că "ambianţa festivă va trebui suprimată" pentru a organiza aceste Jocuri în deplină siguranţă, admiţând că organizatorii vor trebui să dea dovadă de "creativitate" pentru ca atmosfera să poată fi totuşi una pozitivă.

Responsabilii olimpici au decis luni să permită maximum 10.000 de spectatori locali la fiecare sit al Jocurilor, însă Hashimoto i-a avertizat că nu se aştepte la tipul de petrecere la care au dreptul în prezent fanii fotbalului la EURO 2020, de exemplu.

"În Europa, siturile sunt pline de celebrări. Din păcate, noi nu vom fi probabil în măsură să facem acelaşi lucru", a spus şefa comitetului japonez de organizare.

În Japonia, spectatorii vor trebui să îndeplinească mai multe cerinţe anti-Covid-19 pentru a intra în siturile Jocurilor Olimpice.

Orice persoane care prezintă o temperatură corporală de peste 37,5 grade la două controale diferite nu va putea intra în tribune, în aceeaşi situaţie urmând să se afle orice tuşeşte sau nu poartă mască, fără posibilitatea de a-şi recupera banii în cazul în care i se va refuza intrarea, notează sursa citată.

Odată ajunşi în interior, spectatorii vor putea aplauda, dar nu vor avea dreptul să-i aclame pe sportivi sau "să intre în contact direct cu alţi spectatori" şi vor fi sfătuiţi să se întoarcă direct acasă după competiţii.

De asemenea, li se va interzice să solicite de autografe din partea sportivilor sau "să-şi exprime sprijinul verbal" sau "orice formă de ovaţionare care ar putea crea o mulţime".

La Jocurile Olimpice de la Tokyo, spectatorii vor trebui să se descurce şi fără alcool, ceea ce este permis la alte evenimente sportive care au loc în Japonia. Această interdicţie a fost decisă "pentru a atenua cât mai mult posibil preocupările publice", a explicat preşedinta Tokyo-2020.

"Oamenii pot simţi bucurie în inimile lor, dar nu se vor putea manifesta zgomotos şi vor trebui să evite mulţimile. Încercăm foarte mult să găsim o modalitate de a sărbători", a mai sus Seiko Hashimoto, subliniind că aceste Jocuri vor pune în evidenţă "valorile reale" ale mişcării olimpice.

Sportivii participanţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi supuşi la rândul lor unor reguli foarte stricte, urmând să fie testaţi zilnic împotriva Covid-19 şi vor fi ţinuţi departe de public.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
Electromagnetica
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9198
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7754
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.1200

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro