Oţet falsificat descoperit în mai multe lanţuri de retaileri în urma unor controale ale ANPC

S.B.
Miscellanea / 13 octombrie

Oţet falsificat descoperit în mai multe lanţuri de retaileri în urma unor controale ale ANPC

11.500 de litri de oţet falsificat au fost retraşi de pe piaţă în urma unor controale ale ANPC în magazine ale marilor lanţuri de retaileri Penny, Carrefour, Kaufland, Auchan şi Cora din Bucureşti şi Ilfov, fiind aplicate amenzi în valoare de 20.000 de lei, potrivit unui comunicat al Autorităţii remis astăzi redacţiei.

"Echipe ale Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Bucureşti-Ilfov, au realizat o serie controale în magazine ale marilor lanţuri de retaileri Penny, Carrefour, Kaufland, Auchan şi Cora, care au avut ca temă verificarea corelatiei dintre denumire si compozitie a oţetului existent pe piaţă. În acest sens, controalele s-au desfăşurat cu prelevări de eşantioane de oţet aflate la comercializare, care au fost analizate în laboratoare.

În urma rapoartelor analitice ale acestor probe, realizate la laboratoare omologate din România, precum şi ca urmare a analizarii contraprobelor la laboratoare din Uniunea Europeană, s-a constatat că unele dintre eşantioanele prelevate din oţetul existent la comercializare pe piaţa din România, despre care se declara pe etichetă că provine din vin, mere sau vişine, este, de fapt, un produs obtinut dintr-o materie prima preponderenta diferita de cea declarata in denumirea produsului.

Ca atare, echipele CRPC Bucureşti-Ilfov au verificat existenta la comercializare a loturilor din sortimentele de otet la care, urmare a analizelor de laborator, a rezultat că sunt neconforme şi au înregistrat următoarele rezultate:

-A fost oprită de la comercializare cantitatea de 11.500 litri de oţet

-Au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare totală de 20.000 de lei

-S-a dispus încetarea imediată a acestor practici înşelătoare faţă de consumatori

-S-a dispus măsura de oprire temporară de la comercializare pentru celelalte loturi de produse de acelaşi tip, aflate la comercializare, existând suspiciunea de neconformitate, până la punerea la dispoziţie de către operatorii economici a unor buletine de analiză, care să ateste conformitatea acestora.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a înaintat rezultatele acestor analize colegilor de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, în scopul realizării unei notificări în sistemul de alertă alimentară a Uniunii Europene pentru aceste produse, şi continuă acţiunile de verificare pe tema acestui produs" se arată în comunicatul ANPC.

Opinia Cititorului ( 2 )

 1. Oțet falsificat?

  Niște inși din uriașa banda de idioti-nativ, criminala clica securista, caută să-și justifice salariile uriașe pentru nemunca!

  Pe mine, consumator, tare mult mă interesează ca oțetul pe care-l cumpăr, de 6 sau 9 grade, este facut din portocale și nu din struguri! 

  "Au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare totală de 20.000 de lei!"

  Normal, doar suntem Colonie bananiera, iar autoritatile noastre nu se ating nici cu o floare de vreo entitate straina, caci calul lor de bataie sunt exclusiv firmele cu capital romanesc!

  Daca impartim suma de 20000 lei la 6-7 supermarketuri, iese cam 3000 de lei de amenda "astronomica" pe supermarket, adica cam cat profitul pe care-l fac acestea intr-o secunda!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

26 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9476
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2587
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6280
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8750
Gram de aur (XAU)Gram de aur246.8735

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro