Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

OTP Bank finanţează IMM-urile locale prin programul guvernamental privind acordarea de granturi nerambursabile

G.U.
Bănci-Asigurări /

OTP Bank finanţează IMM-urile locale prin programul guvernamental privind acordarea de granturi nerambursabile

OTP Bank România a devenit bancă parteneră a programului de granturi implementat de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA) pentru susţinerea mediului de afaceri din România, conform unui comunicat de presă. Programul prin care se acordă granturi nerambusabile în valoare de 1 miliard de euro din fonduri europene include trei scheme de granturi nerambursabile pentru finanţarea IMM-urilor locale.

Prin parteneriatul cu Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de afaceri, OTP Bank continuă să susţină economia locală şi dezvoltarea firmelor antreprenoriale prin alocarea noilor granturi către IMM-uri.

Roxana Hidan, Director General Adjunct, Coordonator al Diviziei Retail în cadrul OTP Bank România, a declarat: "Pentru a depăşi împreună situaţiile dificile este nevoie de efort comun. Vedem în rândul clienţilor noştri antreprenori creativitate, determinare şi adoptarea unor soluţii ieşite din tipar prin care reuşesc să depăşească această perioadă fără precendent din punct de vedere economic. Au nevoie de sprijin şi finanţare şi de aceea ne bucură să fim bancă parteneră în cadrul acestui program guvernamental privind acordarea de granturi nerambursabile, care are deopotrivă rol social şi de dezvoltare pentru consolidarea unui sector esenţial economiei naţionale''.

Prima schemă de finanţare nerambursabilă este denumită Microgranturi şi beneficiază de o alocare de 100 milioane euro din totalul de 1 miliard euro al programului. Aceste microgranturi au o valoare de 2.000 de euro per beneficiar şi sunt dedicate microîntreprinderilor, firmelor mici şi mijlocii fără angajaţi în 2019, PFA-urilor, ONG-urilor, cabinetelor medicale etc.

Potrivit comunicatului, granturi pentru capital de lucru este cea de-a doua schemă de finanţare din acest program, iar valoarea fondurilor disponibile este de 350 milioane de euro. Antreprenorii pot obţine sume nerambursabile între 5.000 şi 150.000 euro, în funcţie de cifra de afaceri a anului 2019, pentru finanţarea activităţii. În acest caz, sunt vizate IMM-uri afectate de pandemia de COVID-19, în special cele active în industriile HoReCa şi turism.

Granturi pentru investiţii, a treia linie de finanţare disponibilă în acest program, are cea mai mare alocare de fonduri, în valoare de 550 milioane euro şi este dedicată IMM-urilor care, în ciuda situaţiei generate de pandemie, au planuri de investiţii solide şi pot crea noi locuri de muncă. Valoarea granturilor variază între 50.000 şi 200.000 euro per beneficiar.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Buna ziua am o firma mica Srl și doresc sa accesez grantul de 2000 eu. Va rog sa mă ajutati

    1. Am o f.Srl. Și doresc g.de 2000 eu. tel 0741974316 multumesc astept

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

26 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1224
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5473
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3888
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.3262

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie