OTP Bank România a înregistrat un profit net de 39 de milioane de lei în primele 9 luni ale anului

J.P.
Bănci-Asigurări / 06 noiembrie 2020

OTP Bank România a înregistrat un profit net de 39 de milioane de lei în primele 9 luni ale anului

OTP Bank România a înregistrat în primele nouă luni ale anului un profit consolidat după impozitare de 39 milioane lei, mai mic faţă de rezultatul înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, ca urmare a creşterii costurilor de risc preconizate în contextul pandemiei Covid-19, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Gyula Fater, Director General OTP Bank România" "Ţinând cont de situaţia pandemică, am ales la finalul primului trimestru să mergem mai departe cu ceea ce am început în 2019, strategia de dezvoltare organică Apollo. Continuăm să investim, am angajat 200 de colegi noi anul acesta, am dezvoltat servicii noi, cum ar fi deschidere conturilor 100% online pentru clienţi noi, dar luăm în considerare şi riscurile actuale. Prin urmare, am alocat resurse pentru acoperirea riscului potenţial, lucru care se va reflecta în final în profitabilitate, pentru a putea fi performanţi în piaţă şi a finanţa economia locală."

Profitul operaţional aferent primelor nouă luni ale anului a fost de 136 milioane lei, ca rezultat al creşterii cu 11% a veniturilor totale, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut; în acelaşi timp cheltuielile operaţionale au urcat cu 19% y-o-y pe fondul creşterii cheltuielilor IT, ca urmare a eforturilor concentrate pentru digitalizarea serviciilor, precum şi a creşterii cheltuielilor de personal; cele din urmă au fost cauzate de ajustarea la inflaţie a salariilor, precum şi de o creştere anuală de 16% a numărului mediu de angajaţi.

Veniturile nete din dobânzi au crescut cu 12%, la 337 milioane lei, în perioada ianuarie - septembrie, fiind susţinute de un avans solid al portofoliului de credite performante.

Volumul creditelor performante a crescut dinamic, cu 16% y-o-y, susţinut de avansul cererii pentru credite imobiliare, nevoia de finanţare din partea IMM-urilor locale, la a căror finanţare a contribuit masiv programul IMM Invest şi a segmentului corporate, care a crescut cu 10% de la an la an.

Activitatea de creditare a fost atipică în primele 9 luni ale anului ca efect al pandemiei Covid-19; după creşterea dinamică din primul trimestru a urmat încetinirea activităţii economice din aprilie-mai, iar apoi revenirea din luna iunie.

Volumul depozitelor, ajustat la cursul de schimb valutar, a crescut cu 19%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Dinamica a fost susţinută de cele trei linii de afaceri: Retail +22%, IMM +4% şi Corporate +34%.

Ȋn conformitate cu standardele locale de raportare, activele băncii au atins nivelul de 14,2 miliarde lei, în creştere cu 14% comparativ cu finalul lunii septembrie 2019, iar profitul după impozitare a fost de 9 milioane lei.

Rata de adecvare a capitalului băncii a urcat la 20,9%, faţă de 20,5% în primele nouă luni ale anului trecut. Creşterea se datorează efectelor pozitive aduse de modificarea cadrului de reglementare european, în contextul pandemiei.

OTP Group a înregistrat în primele nouă luni ale anului un profit ajustat de 232 miliarde HUF (3,214 milioane RON). Aceste rezultate sunt efectul creşterii costurilor de risc, ca urmare a consecinţelor negative ale pandemiei de COVID-19. Profitul contabil a fost de 188 miliarde HUF (2,610 milioane RON).

Subsidiarele care au contribuit cel mai mult la acest volum sunt OTP Core din Ungaria (108 miliarde HUF/ 1497 milioane RON), DSK Bank din Bulgaria (34 miliarde HUF/ 475 milioane RON), Croaţia (15 miliarde HUF/ 207 milioane RON), Ucraina (22 miliarde HUF/ 300 milioane RON), Serbia (10 miliarde HUF/ 144 milioane RON) şi Rusia (12 miliarde HUF/ 165 milioane RON).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

26 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0195
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5190
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4869
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.1954

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro