OTP Group anunţă finalizarea achiziţiei filialei albaneze Alpha Bank

N.R.
Bănci-Asigurări / 20 iulie 2022

OTP Group anunţă finalizarea achiziţiei filialei albaneze Alpha Bank

OTP Group a anunţat astăzi finalizarea procedurii de achiziţie a Alpha Bank Albania. OTP Bank Albania devine astfel al cincilea cel mai mare jucător după total active şi al treilea cel mai mare jucător privind împrumuturile acordate clienţilor din Albania. Procesul de integrare a OTP Bank Albania şi Alpha Bank Albania este planificat să dureze până în 2023, începând din momentul actual, potrivit News.ro.

"OTP Group a anunţat finalizarea procedurii de achiziţie a Alpha Bank Albania. Odată cu încheierea cu succes a acestei tranzacţii, OTP Group, proprietarul OTP Bank Albania, îşi consolidează şi mai mult poziţia pe piaţa din Albania. În urma procesului de integrare a celor două bănci, în ceea ce priveşte activele totale, cota de piaţă a OTP Group în Albania ar urma să ajungă la 11%, iar portofoliul de credite al clienţilor ar urma să se majoreze o dată şi jumătate. În baza acestor creşteri, OTP Bank Albania ar putea deveni al treilea jucător de pe piaţă, cu o cotă de 16,3%", anunţă grupul bancar.

În perioada următoare, obiectivul principal al ambelor bănci membre ale Grupului OTP va fi menţinerea celui mai înalt nivel de calitate a serviciilor şi implementarea cu succes a procesului de integrare. În prezent, în legătură cu transferul dreptului de proprietate, clienţii Alpha Bank Albania nu trebuie să întreprindă nicio acţiune, iar în viitor toţi clienţii Alpha Bank Albania vor fi notificaţi în timp util cu privire la principalele etape legate de fuziunea băncilor.

"Intrarea noastră pe piaţa albaneză în urmă cu patru ani s-a dovedit a fi o decizie bună, iar de atunci banca noastră subsidiară, OTP Albania, şi-a îndeplinit majoritatea obiectivelor ambiţioase ale strategiei sale, devenind anul trecut cea mai profitabilă şi cea mai eficientă bancă din Albania, din punct de vedere al costurilor, în ciuda dimensiunii mici. Prin această tranzacţie, confirmăm nu numai angajamentul nostru serios şi pe termen lung faţă de piaţa bancară albaneză, ci demonstrăm şi faptul că OTP Group are o bază solidă, este bine capitalizat, are o lichiditate remarcabilă, iar conducerea este dedicată consolidării prezenţei regionale", a declarat Laszlo Wolf, director general adjunct al OTP Bank Ungaria, adăugând că acest eveniment reprezintă o etapă importantă în dezvoltarea grupului bancar, în Albania.

Până la fuziunea legală (estimată să aibă loc până la finalul anului 2022), cele două bănci vor funcţiona ca entităţi separate, iar procesul de integrare completă a OTP Bank Albania şi Alpha Bank Albania, începând din momentul actual, este planificat să dureze până în 2023.

Alpha Bank Albania va continua să utilizeze temporar această titulatură, dar nu mai face parte din Grupul Alpha Bank şi nu mai este în niciun fel afiliată acestuia.

OTP Bank a fost una dintre cele mai active instituţii financiare de pe piaţa europeană a achiziţiilor. În urma crizei financiare, în 2014, au fost demarate noi tranzacţii, iar de atunci OTP Bank a anunţat achiziţionarea a 12 instituţii financiare şi portofolii bancare în nouă ţări, inclusiv actuala achiziţie a Alpha Bank Albania. Toate acestea, cu excepţia tranzacţiei de achiziţie a băncii slovene, Nova KBM, care este încă în curs de finalizare, au fost integrate în grupul bancar.

Prin această performanţă unică în materie de achiziţii, OTP Group a devenit cel mai activ consolidator din sectorul bancar din Europa Centrală şi de Est, îmbunătăţindu-şi substanţial poziţia de piaţă în Bulgaria, Serbia şi Muntenegru şi majorând profitul membrilor non-unguri ai grupului bancar.

OTP Group oferă servicii financiare universale în 11 ţări, pentru aproape 16 milioane de clienţi, dispune de o reţea de peste 1.400 de sucursale şi are peste 37.500 de angajaţi. OTP Group are sediul central în Budapesta, Ungaria, şi are o structură a acţionariatului diversificată şi transparentă. Grupul bancar este listat la Bursa de Valori din Budapesta, din 1995.

OTP Bank România este subsidiara OTP Group. Banca ocupă locul 9, după active, în clasamentul jucătorilor bancari din România, potrivit ultimelor date BNR. În România, membrii Grupului OTP sunt: OTP Bank România, OTP Consulting, OTP Leasing, OTP Asset Management, OTP Factoring, OTP Advisors şi Fundaţia OTP Bank România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro