OTP Group anunţă finalizarea procedurii de achiziţie a filialei albaneze Alpha Bank Group

F.D.
Bănci-Asigurări / 20 iulie 2022

OTP Group anunţă finalizarea procedurii de achiziţie a filialei albaneze Alpha Bank Group

OTP Group a anunţat finalizarea procedurii de achiziţie a Alpha Bank Albania. Odată cu încheierea cu succes a acestei tranzacţii, OTP Group, proprietarul OTP Bank Albania, îşi consolidează şi mai mult poziţia pe piaţa din Albania, potrivit unui comunicat de presă.

În urma procesului de integrare a celor două bănci, în ceea ce priveşte activele totale, cota de piaţă a OTP Group în Albania ar urma să ajungă la 11%, iar portofoliul de credite al clienţilor ar urma să se majoreze o dată şi jumătate. În baza acestor creşteri, OTP Bank Albania ar putea deveni al treilea jucător de pe piaţă, cu o cotă de 16,3%.

Conform sursei citate, obiectivul principal al ambelor bănci membre ale Grupului OTP va fi menţinerea celui mai înalt nivel de calitate a serviciilor şi implementarea cu succes a procesului de integrare. În prezent, în legătură cu transferul dreptului de proprietate, clienţii Alpha Bank Albania nu trebuie să întreprindă nicio acţiune, iar în viitor toţi clienţii Alpha Bank Albania vor fi notificaţi în timp util cu privire la principalele etape legate de fuziunea băncilor.

"Alpha Bank Albania este o bancă care funcţionează bine, este bine administrată şi a devenit un membru foarte valoros al OTP Group. Intrarea noastră pe piaţa albaneză în urmă cu patru ani s-a dovedit a fi o decizie bună, iar de atunci banca noastră subsidiară, OTP Albania, şi-a îndeplinit majoritatea obiectivelor ambiţioase ale strategiei sale, devenind anul trecut cea mai profitabilă şi cea mai eficientă bancă din Albania, din punct de vedere al costurilor, în ciuda dimensiunii mici. Prin această tranzacţie, confirmăm nu numai angajamentul nostru serios şi pe termen lung faţă de piaţa bancară albaneză, ci demonstrăm şi faptul că OTP Group are o bază solidă, este bine capitalizat, are o lichiditate remarcabilă, iar conducerea este dedicată consolidării prezenţei regionale", a declarat Laszlo Wolf, director general adjunct al OTP Bank Ungaria, adăugând că acest eveniment reprezintă o etapă importantă în dezvoltarea grupului bancar, în Albania.

Până la fuziunea legală (estimată să aibă locpână la finalul anului 2022), cele două bănci vor funcţiona ca entităţi separate, iar procesul de integrare completă a OTP Bank Albania şi Alpha Bank Albania, începând din momentul actual, este planificat să dureze până în 2023. Menţionăm că Alpha Bank Albania va continua să utilizeze temporar această titulatură, dar nu mai face parte din Grupul Alpha Bank şi nu mai este în niciun fel afiliată acestuia.

OTP Bank a fost una dintre cele mai active instituţii financiare de pe piaţa europeană a achiziţiilor. În urma crizei financiare, în 2014, au fost demarate noi tranzacţii, iar de atunci OTP Bank a anunţat achiziţionarea a 12 instituţii financiare şi portofolii bancare în nouă ţări, inclusiv actuala achiziţie a Alpha Bank Albania. Toate acestea, cu excepţia tranzacţiei de achiziţie a băncii slovene, Nova KBM, care este încă în curs de finalizare, au fost integrate cu succes în grupul bancar, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

01 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9148
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5152
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9264
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5638
Gram de aur (XAU)Gram de aur279.6982

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro