Oxygen devine prima agenţie integrată de comunicare din ţara noastră care îşi neutralizează amprenta de carbon

F.D.
Companii / 23 iunie

Irina Manole, Head of Sustainability & CSR la Oxygen

Irina Manole, Head of Sustainability & CSR la Oxygen

Oxygen este prima agenţie integrată de comunicare din ţara noastră care îşi neutralizează amprenta de carbon, asumându-şi trecerea într-o nouă etapă, în care componenta de sustenabilitate şi mediu devine o prioritate, potrivit unui comunicat de presă.

Un pas important în această direcţie îl constituie şi înfiinţarea unui nou departament prin care Oxygen pune la dispoziţia companiilor o serie de servicii de consultanţă strategică şi comunicare pe teme de sustenabilitate.

Această iniţiativă face parte din angajamentul Oxygen de a se implica în efortul de combatere a schimbărilor climatice şi de a ajuta companiile să facă paşi către un mediu de business care să se concentreze tot mai mult pe o dezvoltare sustenabilă.

Serviciile oferite de Oxygen, în parteneriat cu Asociaţia CSR Nest, includ dezvoltarea şi implementarea de proiecte de sustenabilitate, servicii de consultanţă privind sustenabilitatea organizaţională, reducerea amprentei de carbon, dezvoltarea de campanii integrate de informare şi conştientizare pe probleme de sustenabilitate la nivel naţional, organizarea de sesiuni de training pentru angajaţi privind conceptul de sustenabilitate şi adoptarea unui stil de viaţă sustenabil.

"Includerea practicilor de sustenabilitate în nucleul agendei Oxygen şi înfiinţarea unui departament specializat pe această zonă marchează un prag important şi un nou drum cu obiective ambiţioase pentru noi. Simţim că nu mai este suficient doar să vorbim despre sustenabilitate. Industria în care activăm are puterea de a transforma societatea, dar pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie să acţionăm şi să contribuim la producerea de schimbări sistemice, atât pentru noi, cât şi pentru clienţii şi partenerii noştri", a declarat Irina Manole, Head of Sustainability & CSR la Oxygen, care va coordona noua divizie de sustenabilitate în cadrul agenţiei.

Atât agenţia, cât şi cei 70 de angajaţi ai săi - din ambele birouri, Bucureşti şi Cluj-Napoca, au devenit neutri din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon prin parteneriatul cu Asociaţia CSR Nest şi ECONOS, o companie de consultanţă care oferă soluţii de dezvoltare sustenabilă şi servicii de audit privind protecţia mediului.

Procesul a fost parcurs în două faze. Prima a vizat calcularea emisiilor de carbon aferente activităţilor agenţiei pe parcursul anului 2021, iar cea de a doua a presupus neutralizarea acestora prin cumpărarea de certificate de carbon din piaţa voluntară în sumă egală cu tonele de carbon emise anul trecut. Prin acest efort de neutralizare a impactului climatic, Oxygen contribuie la îndeplinirea angajamentelor europene reunite sub iniţiativa Fit for 55 (Pregătiţi pentru 55), aceea de a reduce emisiile nete de gaze cu efect de seră cu cel puţin 55% până în 2030.

Monitorizarea şi reducerea propriei amprente de carbon reprezintă un angajament permanent pentru Oxygen. Printre acţiunile în curs de implementare se numără îmbunătăţirea colectării separate a deşeurilor, optimizarea consumului de utilităţi (energie, gaze, apă, combustibil), construirea unui decalog intern destinat angajaţilor privind reducerea amprentei de carbon şi dezvoltarea unui proces intern de colectare facilă şi standardizată a datelor necesare pentru calculul amprentei de carbon.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro