Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

Pacienţii cu forme grave de coronavirus din Buenos Aires vor avea "dreptul la adio"

G.U.
Internaţional /

Pacienţii cu forme grave de coronavirus din Buenos Aires vor avea "dreptul la adio"

Municipalitatea din Buenos Aires a adoptat joi o lege care asigură "un drept la adio" pentru persoanele atinse de forme grave de COVID-19, care mor adeseori în singurătate din cauza temerilor legate de contagiere, informează AFP, conform Agerpres.

Legislativul din Buenos Aires a aprobat un protocol care va intra în vigoare în sistemul de sănătate din regiunea capitalei argentiniene şi care va permite unei rude cu vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani să însoţească în spital bolnavul de COVID-19 aflat în fază terminală.

"În mare parte a lumii, coronavirusul a fost definit ca o boală a singurătăţii. Există numeroase cazuri în care familiile simt că rudele lor au murit pentru că s-au simţit prea singure în spital", a declarat deputatul Facundo del Gaiso, iniţiatorul acestui proiect de lege.

"Medicii şi infirmierele pot să îi acompanieze pe bolnavi. Ei fac acest lucru în mod efectiv, ei le transmit afecţiune. Dar nu persoanele cu care bolnavii şi-au împărţit întreaga viaţă sunt cele care sunt alături de pacienţii în fază terminală", a adăugat el.

În virtutea noului protocol, însoţitorul nu trebuie să aibă boli preexistente, care l-ar include într-un grup de risc, şi nu trebuie să fie o femeie însărcinată.

Unităţile medicale trebuie să ofere însoţitorului un echipament de biosecuritate identic celui folosit de medici atunci când se află în proximitatea pacienţilor. În plus, tot unităţile medicale trebuie să le asigure consiliere psihologică.

"Vrem să îi aducem mai aproape pe pacienţi de cei care le sunt dragi şi să asigurăm mijloacele necesare pentru un rămas bun demn, fără să punem în pericol viaţa persoanei însoţitoare", a declarat în timpul sesiunii legislative deputata Maria Luisa Gonzalez Estevarena.

Oraşul Buenos Aires şi periferiile sale concentrează o majoritate consistentă - aproape 85% - a cazurilor de infectare cu SARS-Cov-2 raportate în Argentina.

Iniţiativa ce vizează asigurarea unei morţi demne pentru bolnavii de COVID-19 aflaţi în faze terminale a fost lansată în urmă cu câteva săptămâni, când mai mulţi experţi au subliniat importanţa acestui aspect.

Santiago Levin, preşedintele Asociaţiei psihiatrilor argentinieni, a reamintit că, la începutul pandemiei, echipamentele de protecţie lipseau. "Dar noi suntem de părere că în acest stadiu al pandemiei trebuie să oferim tot sprijinul posibil pentru protocoalele ce permit o moarte demnă, care este o moarte fără durere, în compania unui apropiat, o moarte umană", a declarat el pentru AFP, conform Agerpres.

Înainte de adoptarea protocolului, doar un spital şi o clinică privată din Buenos Aires permiteau accesul unui însoţitor în rezerva unui bolnav de COVID-19 aflat în fază terminală.

Proiecte similare celui care a fost adoptat joi la Buenos Aires sunt în curs de examinare în alte 10 provincii argentiniene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

26 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1224
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5473
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3888
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.3262

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie