Palas Campus este închiriat 100% înainte de finalizarea lucrărilor

G.D.
Companii / 3 noiembrie 2022

Palas Campus este închiriat 100% înainte de finalizarea lucrărilor

Compania IULIUS se apropie de finalizarea lucrărilor de construcţie pentru Palas Campus, clădire de birouri de 60.000 mp. Proiectul dezvoltat în Iaşi a atins un grad de ocupare de 100%, înainte de darea în folosinţă, care va avea loc în primul trimestru din 2023, conform unui comunicat remis redacţiei. Printre chiriaşii noului hub de birouri se numără nume ce activează în domeniul tehnologiei, IT, automotive, dar şi compania Microsoft. Amenajarea complexului este sustenabilă, vine ca o extensie a ansamblului mixed-use Palas şi va susţine dezvoltarea zonei centrale a Iaşului la un nivel comparabil cu cel al marilor oraşe din lume, ca atractivitate urbanistică şi de business.

Potrivit sursei citate, Palas Campus este închiriată 100% şi va fi inaugurată în primul trimestru din 2023. Printre companiile care vor ocupa spaţii în Palas Campus se numără şi Microsoft, care, în prezent, îşi desfăşoară activitatea într-un spaţiu din clădirea United Business Center 3, parte a ansamblului multifuncţional Palas Iaşi.

Birourile Microsoft vor ocupa o suprafaţă de aproximativ 3.300 de mp, iar angajaţii vor beneficia, de asemenea, de o grădină privată de 800 mp. Amenajată la etajul 4, grădina oferă vedere panoramică spre Palatul Culturii şi zona centrală a oraşului. "După o perioadă în care am lucrat cu toţii de la distanţă, tot mai multe companii au implementat modelul de lucru hibrid. La Microsoft, considerăm că, în acest mediu, rolul biroului s-a schimbat, spaţiile fizice trebuie să fie acum adaptabile şi să satisfacă nevoi diferite - de la zone confortabile, mai puţin formale, unde colegii se pot întâlni şi discuta, până la spaţii care pot găzdui întâlniri de lucru sau unde angajaţii pot lucra individual. Ne dorim ca angajaţii noştri să se bucure de flexibilitate atât în ceea ce priveşte programul de lucru, cât şi prin asigurarea unui cadru propice dezvoltării profesionale şi personale. Aşadar, pentru noi este important să creăm un mediu de lucru în care oamenii să se simtă inspiraţi, încurajaţi să inoveze şi să colaboreze între ei, urmărindu-şi în acelaşi timp pasiunile şi împlinindu-şi obiectivele individuale. Facilităţile disponibile în Palas Campus ne oferă posibilitatea de a oferi un astfel de cadru în care angajaţii pot lucra şi se pot relaxa deopotrivă, fără să le fie afectată productivitatea şi capacitatea de inovare. Sperăm că această schimbare va aduce, astfel, un plus în activitatea întregii noastre echipe de la Iaşi", declară Adina Vidroiu, director HR - Microsoft România, Grecia, Cipru şi Malta.

Palas Campus este o investiţie ce depăşeşte 120 de milioane de euro. Imobilul desfăşurat pe orizontală are şase corpuri, conectate atât la parter, cât şi la primele trei etaje, iar două niveluri subterane sunt alocate unei parcări cu o capacitate de aproximativ 625 de locuri. Pe lângă birourile clasa A, Palas Campus va include spaţii de tip coworking în aer liber, un concept nou de food market, cu restaurante, cafenele şi terase, un hub medical, o zonă de servicii care să faciliteze promovarea producătorilor locali, dar şi spaţii pentru duşuri şi vestiare, precum şi locuri de parcare a bicicletelor.

Un alt avantaj al amplasamentului este reprezentat de vecinătatea cu ansamblul mixed-use Palas, ce oferă nenumărate facilităţi de shopping, food, petrecere a timpului liber şi unde, în ultimii 10 ani, s-a format şi un puternic centru de business. Astfel, reţeaua office în Iaşi a grupului IULIUS ajunge la peste 130.000 mp, Palas Campus completând comunitatea United Business Center, care cuprinde 7 clădiri de birouri premium, cu o suprafaţă de 75.600 mp, ce găzduiesc peste 50 de companii şi unde lucrează aproximativ 10.000 de angajaţi.

Palas Campus este un proiect sustenabil încă din faza de proiect, care se află în proces de dublă certificare green - EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) al International Finance Corporation (IFC) şi LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) al US Green Building Council. De altfel, proiectul a atras şi primul credit verde acordat unei companii româneşti, de la IFC, parte a Băncii Mondiale, se menţionează în comunicat.

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

07 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9022
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5747
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9405
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4884
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3601

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro