Palatul Ştirbey din Buftea, scos la vânzare pentru 20 milioane euro

Ziarul BURSA #Companii / 5 septembrie 2016

Palatul Ştirbey din Buftea, scos la vânzare pentru 20 milioane euro

Palatul Ştirbey din localitatea Buftea, aflată la circa 20 kilometri de Bucureşti, este de vânzare pentru circa 20 milioane de euro, preţ care include şi parcul de 24 de hectare, potrivit unor surse din piaţă, citate de News.ro. Proprietatea este în portofoliul agenţiei imobiliare Regatta Real Estate.

Construit în 1864 dupa model elveţian, Palatul Ştirbey este cea mai importantă clădire istorică a domeniului de la Buftea, şi poate fi închiriat în prezent pentru nunţi şi botezuri. În 2006, proprietatea a fost retrocedată moştenitorilor familiei Ştirbey, în urma unui proces câştigat de aceştia la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Parte a patrimoniului cultural şi istoric naţional, domeniul a fost cumpărat, în 2007, de la moştenitorii familiei Ştirbey, pentru circa 9 milioane de euro, de firma Bucharest Arena, care a amenajat acolo un restaurant de cinci stele şi spaţii de cazare. Proprietatea care se află în portofoliul Regatta Estate este acum din nou de vânzare.

În Buftea, Regatta Real Estate mai are la vânzare o casă cu o suprafaţă construită de 700 de metri pătraţi, piscină şi un teren de peste 3.000 de metri pătraţi care are o deschidere la lac de circa 70 de metri. Preţul cerut de proprietar este de 2 milioane de euro.

Piaţa imobiliară din România se află prezent în plină ascensiune, inclusiv pe zona imobilelor de lux. Totuşi, cel puţin pe segmentul imobilelor de lux, preţurile rămân semnificativ mai mici decât în 2008.

Astfel, în zona Primăverii, preţurile terenurilor variază între 2.000 şi 4.000 de euro pe metrul pătrat, iar apartamentele se vând cu preţuri cuprinse între 1.500 şi 5.000 de euro metrul pătrat. Astfel, preţul unui apartament situat în zona Primăverii porneşte, de regulă, de la 200.000 de euro în sus.

Regatta Real Estate are la vânzare două terenuri în zonă, unul de 2.500 de metri pătraţi, iar altul de 2.400 de metri pătraţi, iar preţul de vânzare se învârte în jurul valorii de 2.000-2.500 de euro metrul pătrat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5878
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0225
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8379
Gram de aur (XAU)Gram de aur356.2719

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ccib.ro
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb