PÂNĂ ÎN 2023,Germania va înregistra un deficit bugetar de circa 25 de miliarde euro

D.D.
Internaţional /

Olaf Scholz (Sursa foto: Twitter)

Olaf Scholz (Sursa foto: Twitter)

Germania va înregistra un deficit bugetar de circa 25 de miliarde de euro până în 2023, în condiţiile în care încetinirea creşterii economice va însemna că veniturile din taxe vor fi mai mici decât previziunile iniţiale, arată un document redactat de Ministerul de Finanţe, citat de Reuters.

Tensiunile comerciale globale şi îngrijorările provocare de Brexit au determinat deja guvernul să reducă estimările referitoare la creşterea economică din acest an la 1%, de la ritmul prevăzut iniţial, de 1,8%.

Documentul, care va fi prezentat de ministrul de Finanţe Olaf Scholz colegilor din guvern, prevede deficite bugetare anuale de 5 miliarde de euro până în 2022 inclusiv.

"Acesta este un semnal de alarmă pentru colegi, că vremea în care puteau să ceară fără să aibă cecuri acoperite a trecut. Este timpul pentru disciplină bugetară", a declarat Bettina Hagedorn, secretar de stat în Ministerul de Finanţe.

Perspectiva deficitelor bugetare reprezintă o înrăutăţire semnificativă a finanţelor celei mai mari economii din Europa, al cărei guvern federal a obţinut în 2017 un surplus bugetar de aproximativ 11 miliarde de euro.

Documentul a subliniat şi alte riscuri bugetare, înclusiv costurile legate de renunţarea la energia produsă cu ajutorul cărbunelui.

Aliaţii cancelarului Angela Merkel, care conduce o coaliţie format din conservatori şi social-democraţi, au exercitat presiuni pentru ca guvernul să reducă impozitele pentru bogaţi.

Atât conservatorii cât şi social-democraţii vor să îşi energizeze electoratul şi să recâştige voturi înainte de alegerile europene şi regionale, începând din luna mai.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS